Artur Kotenko (arhiiv).Foto: MATI HIIS
Jalgpall
10. mai 2017, 20:17

Kotenko tassis tugevuselt neljanda liiga klubi kuis jaksas, ent Infonet pääses siiski karikafinaali (1)

Valitsev Eesti jalgpallimeister FCI Tallinn (endine Infonet) pani Evald Tipneri nimeliste karikavõistluste poolfinaalis oma paremuse maksma ning alistas kodusel Lasnamäel tugevuselt neljandas liigas palliva Narva Unitedi 2:0.

Nõnda pisikeses skooris on Infoneti poolt vaadates süüdi Narva väravat kaitsnud Artur Kotenko, kes päästis oma meeskonda korduvalt. Kui keegi mõtleb, kuidas 27 korda rahvuskoondise puuri valvanud Kotenko Narva postide vahele sattus, siis lugu on lihtne.

Nimelt on United Kotenko klubi ehk Narva Transi duubel ning talvel klubiga liitunud väravavaht pole karikasarjas Transi esindanud. Kui ta oleks seda teinud, siis poleks ta vastavalt reglemendile tohtinud duubelmeeskonna väravat kaitsta.   

Tänased Infoneti väravad lõid Kirill Nesterov (3. min) ja Vladimir Voskoboinikov (87. min). 27. mail toimuvas karikafinaalis lähevad seega vastamisi Infonet ja Tartu Tammeka, kes alistas eile penaltiseerias Paide linnameeskonna.

Tammeka jaoks on finaalis lisaks auväärsele trofeele mängus ka pääse Euroopa liiga 1. eelringi. Infonet tagas sügisese meistritiitliga endale koha Meistrite liiga eelringis.