Tõnu Endrekson ja Jüri Jaanson.Foto: RAIGO PAJULA
Sõudmine
12. mai 2017, 13:08

TOHOH! Olümpiasangarid Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson istuvad taas kahepaati (2)

Eeloleval nädalavahetusel toimuvad Pärnus Eesti karikavõistlused sõudmises ning omaaegse Pärnu spordijuhi Erik Wilhelm-Seileri mälestusregatt. Teiste seas lähevad kahepaadil laupäeval veele Pekingis hõbemedali võitnud Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson, teatab Eesti Sõudeliit.

Eelmisel kümnendil Eestile au ja kuulsust toonud tituleeritud Jaanson ja Endrekson otsustasid, et istuvad vanade aegade mälestuseks paarisaeru kahepaati ja lähevad laupäeval kell 15.45 startivas sõidus koduse Pärnu Sõudeklubi nimel vastastele lahingut andma. Sõit tõotab põnevust, sest vanameistrite rivaalideks on neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo ning hiljuti tippsporti naasnud Kaur Kuslap. Konkurentideks on samas ka mitmed tugevad noorte paatkonnad.

Rõõmustav on Andrei Jämsä võistluskarusellile naasmine, sest vahepeal häda teinud selg jättis kogenud pärnaka taastusrežiimile. Jämsät ja teisi parimaid ühepaadimehi näeb stardis kell 14.30. Võistlusveel kohtab ka tippspordist loobunud ja õpingutele keskendunud Kaisa Pajusalut, kes koos noore klubikaaslase Andra-Laura Meeksaga stardib kell 14.45 algavas paarisaeru kahepaadi sõidus.