Rootslased said jäähoki MMil järjekordse võiduFoto: WOLFGANG RATTAY
Jäähoki
13. mai 2017, 00:07

VIDEOD | JÄÄHOKI MM: Rootsi ja Tšehhi said suured võidud, Prantsusmaa ja Valgevene mäng läks karistusvisetele

Jäähoki MMil jätkus reedel alagrupiturniiriga, kus suured võidud said Rootsi ja Tšehhi. 

Rootsi käis päeva esimeses A-alagrupi mängus 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) üle Itaaliast. Seejuures lõi Rootsi väravad kaheksa erinevat mängijat - Victor Rask, Philip Holm, Jonas Brodin, Elias Lindholm, Linus Ömark, Carl Klingberg, Joel Eriksson Ek ning John Klingberg. 

Alagrupi päeva teises mängus pakkusid põnevuslahingu Taani ja Saksamaa. Avaperiood ja ühtlasi ka normaalaeg lõppes 2:2 viigiga ning kohtumine läks lisaajale, mis kaua siiski ei kestnud. Peter Regin lõi taanlaste võiduvärava kõigest minut ja 40 sekundit pärast lisaaja algust. 

B-alagrupi esimeses mängus alistas Tšehhi Sloveenia 5:1 (3:0, 1:0, 1:1). Kaks väravat viskas Roman Horak, Michal Repik, Michal Kempny ja Roman Cervenka tegiid samuti Tšehhi kasuks skoori. Sloveenide värava lõi Miha Verlic. 

Ka B-alagrupi päeva teine mäng läks lisaajale, sest Prantsusmaa ja Valgevene vaheline kohtumine oli normaalaja järel viigis 3:3 (1:0, 1:2, 1:1). Ekstraperioodil samuti väravaid ei suudetud lüüa ning meeskonnad lõid bulliteid. 

Prantslased lõid neljast karistusviskest kaks sisse, valgevenelased ühe ning suurturniiri võõrustajad said koduväljakul magusa võidu. 

Tabeliseis: