John Wall tõi võidu Washington Wizardsi õuele.Foto: Geoff Burke
Korvpall
13. mai 2017, 10:15

VIDEO | Celticsi mängijad tulid Wizardsi matustele, aga võivad hoopis ise välja langeda

Korvpalliliigas NBA läheb idakonverentsi teise ringi seeria Boston Celticsi ja Washington Wizardsi vahel otsustava seitsmenda mängu peale. Ööl vastu tänast tuli Wizards kodusaalis Celticsi vastu raskest seisust välja ja lõpuks oldi vihastest vastastest üle 92:91.

Celtics juhtis poolteist minutit enne lõppu veel 87:82 ja viis sekundit enne sireeni 91:89, aga viimane sõna oli Wizardsi suurimal staaril John Wallil, kes tabas raske kolmese, viis Wizardsi ette ja jättis külalistele armuaega 3,5 sekundit. Celtics toimetas palli oma liidrile Isaiah Thomasele, aga tema kaugvise ei tabanud.

Wizardsi resultatiivseim oli 33 punktiga Bradley Beal, Walli arvele jäi 26 punkti ja 8 resultatiivset söötu. Celticsile tõid Thomas ja Avery Bradley 27 silma.

Celticsi tähtmängijad eesotsas Thomase ja Bradley'ga ilmusid kohtumisele mustas. Kui samad meeskonnad kohtusid jaanuaris, siis kandsid matuserõivaid aga Wizardsi pallurid. Thomas rääkis pärast tänaöist matši ajakirjanikele, et mingit kokkulepet tiimi sees ei tehtud ja tegu on hoopis kokkusattumusega. Thomas lisas, et ta kannab nagunii tihti musta.

Kurval kombel on tal õigus, sest idakonverentsi avaringis Chicago Bullsi vastu sõitis ta mängupaikade ja Washingtoni osariigi vahet, sest osales 22-aastasena autoavariis hukkunud õe Chyna matustel.

Celtics-Wizardsi seeria seitsmes mäng peetakse ööl vastu teisipäeva Bostonis. Võitja läheb idakonverentsi finaalis vastamisi Cleveland Cavaliersiga, kes pole käesolevas play-off'is veel kaotustekibedust tundnud. Läänekonverentsi finaalis kohtuvad Golden State Warriors ja San Antonio Spurs, seeria algab juba pühapäeval.