Gabriel Jesus .Foto: Jason Cairnduff
Jalgpall
13. mai 2017, 17:00

Manchester City võitis üliolulise matši ja tegi Liverpooli elu keerulisemaks

Inglismaa jalgpalli meistriliigas alistas Manchester City koduväljakul mulluse meistri Leicester City 2:1 ja astus suure sammu Meistrite liiga koha suunas.

Manchester City tabamuste eest hoolitsesid 29. minutil David Silva ja 36. minutil Gabriel Jesus. 42. minutil lõi Shinji Okazaki Leicesteri poolt ühe tagasi ja 77. minutil oli Riyad Mahrezil võimalus seis viigistada, aga alžeerlane eksis penaltil.

Man Cityl on nüüd 36 vooruga koos 72 punkti ja sellega asutakse turniiritabelis kolmandal positsioonil. Meistritiitli kindlustanud Londoni Chelseat (87 punkti) nad enam ei püüa ja ka Tottenham Hotspuri (77 punkti, üks mäng vähem peetud) kinni napsamiseks on jäänud vaid teoreetilised võimalused.

Küll polnud Manchesteri klubi võit meeltmööda Ragnar Klavani tööandjale Liverpoolile ning ka Londoni Arsenalile. Liverpoolil on neljandana koos 70 punkti ja Arsenalil 66, aga Londoni meeskonnal on peetud konkurentidest samuti üks mäng vähem.

Kolmas koht tagab pääsu Meistrite liiga alagrupiturniirile, neljanda koha omanik saab kvalifikatsiooniringidesse. Viiendaks jäänu peab piirduma Euroopa liigaga.