Šveits alistas raskest seisust Kanada enda. Foto: Petr David Josek
Jäähoki
13. mai 2017, 23:47

JÄÄHOKI MM: Šveits üllatas kaheväravalisest kaotusseisust alistamatut Kanadat, Saksamaa põrmustas Itaalia ning jõudis Lätiga ühele pulgale

Jäähoki MMil peeti täna hulgaliselt mänge, kui turniiril jätkab ilma kaotuseta vaid Venemaa. 

Võimsalt esineva Venemaa jõud käis täna kindlalt 6:0 üle Sloveeniast. Kohtumise saatus oli sisuliselt otsustatud juba esimene kolmandikuga, kui venelased kolm vastuseta väravat viskasid. 

Meie idanaabritel on nüüd viiest mängust kirjas 14 punkti, millega hoitakse A-alagrupis esikohta, teisel positsioonil on USA. Kolmandal real püsib Rootsi ning neljandal Läti, kes täna jänkidele 3:5 kaotas. 

Sama grupis teenis kohustusliku võidu Saksamaa, kelle jõud käis 4:1 üle Itaaliast. Sellega tõusti samale pulgale Lätiga, kellega ilmselt omavahelises kohtumises viimane edasipääseja selgitatakse. Enne veel tuleb lõunanaabritel kohtuda liider Venemaaga. 

B-alagrupis sepistas tõelise üllatuse Šveits, kes alistas lisaajal Kanada. Avakolmandikul saatis valitsev meister vastaste võrku kaks litrit, kuid eduseisu kasvatada ei suudetud. Otsustava kolmandiku alguses õnnestus hoopis šveitslastel üks tagasi visata ning vaid mõned hetked hiljem ka teine.

Lisaajal oli pigem üritavamaks pooleks Kanada, kuid head võimalused jäeti kasutamata. Vahetult enne potentsiaalseid karistusviskeid õnnestus aga Šveitsil üllatada ning kuldse tabamusega 3:2 võit noppida. 

Esimese kaotuse teeninud Kanada säilitas liidrikoha, magusa võidu teeninud Šveits tõusis teiseks. 

Päevases naabrite duellis teenis Soome dramaatilise 3:2 lisaaja võidu Norra üle ning viimaste duellis alistas Valgevene 5:2 Sloveenia.