Tanel Tein.Foto: TEET MALSROOS
Korvpall
14. mai 2017, 20:24

Tanel Tein: finaalis mängivad Eesti kaks kõige parema füüsisega meeskonda

„Miks need vastased väärivad teineteist? Sest finaalis mängivad Eesti kaks kõige parema füüsisega meeskonda,“ alustab oma teise mängu kokkuvõtet 2000ndatel aastate Eesti koondislane ja Tartu Rocki liider Tanel Tein.

„Seda on näha mängutempost, mis on paigas ja võib finaali põnevaks ajada. Raplal napib materjali, kuid see korvatakse füüsisega. Aga ka Kalevi füüsis on otsustavaks seeriaks korras ning neid aitas tasavägises mängus välja VTB liiga karastus.

Kalev domineeris selgelt esimeses mängus ja tänagi (eile – toim) jäi Rapla alguses hätta. Kalev alustas perfektselt ja tundus, et Raplal vaat et polegi varianti. Aga nad tulid raske töö ja superhea kolmanda veerandiga mängu tagasi. Samas võtab tagaajamine energiat. Ja kui jõuad järele, suudab Kalev ikkagi millegagi vastata. VTB värk lööb välja, keegi teeb vajalikul hetkel midagi ära.

Kuusmaal oli õnnestunud taktikalisi lahendusi. Lisaks meeldib mulle asjaolu, et ta on Metsalu julgelt rotatsiooni sisse lülitanud. Metsalu oli tubli, kahjuks jäi tal Kalevile viimase kolmese toonud olukorras kogemustest vajaka.

Juba poolfinaalis oli tartlastel raske, kui Rapla pani ära niisugused kolmesed nagu täna läksid Kajupangal ja Suarezel. Siis läheb emotsioon üles ja võibki kõike juhtuda. Kalev pääses täna kerge ehmatusega. Tundub, et kõik ootavad Kalevi kaotust, kuid Raplal on väga raske jõuda võiduni.

Neil peab selleks kõik õnnestuma, Rapla mängis praegu umbes 96protsendiliselt. Juurde on panna veel Bratoži pealt, kellele Tartu vastu tulid olukorrad hõlpsamalt kätte. Eks järgmistes mängudes anna ka oma saal tuge.

Kalevil on ikkagi rohkem juurde panna. Kokkuvõttes hoiab Mirkovic ohje ja kõik saavad oma asjad ära tehtud, näiteks Tollefsen realiseeris oma kolmesed külma närviga.

Kiidan küll Raplat, aga ikka tunnen Tartu osalemisest finaalis puudust. Tartlased on harjunud Kaleviga mängima, nad võivad ka „veeretades“ mõne võidu kätte saada. Rapla aga peab võitmiseks ikka täiega õnnestuma.“