Tanel Kangert.Foto: KARIM SAHIB
Jalgrattasport
15. mai 2017, 12:21

Girol esikümne piirile tõusnud Kangert: tegelikult ei ole tunne hea

Kuigi Astana profitiimi rattur Tanel Kangert arvas enne Giro d'Italiat, et kokkuvõttes esikümnesse sõitmiseks pole tal praegu jõudu, siis üheksa etapi järel leiab Vändrast pärit mägironija ennast 11. positsioonilt.

Tänasel puhkepäeval tõdes Kangert, et kõrge koht võib olla pisut petlik. Ühelt poolt saab ta suurtuuridel teha esimest korda oma sõitu ja kedagi aidata pole vaja, aga teisest küljest tegi eilsel etapil toimunud kukkumine pingereas korrektiive.

"Ma ei ole endale kindlat sihti seadnud. Muidugi tahan alati üle sõita oma parima koha suurtuuridel (2013. aasta Vuelta 11. koha - toim), aga ma ei tea, kui reaalne see on. Esikümnesse jõudmine oleks muidugi väga vinge. Eilne kukkumine lõi kaardipaki sassi - ebaõnnestujate sõit pole kaugeltki veel läbi ja nad võivad jõuda isegi veel esikolmikusse. Pealegi on raskem osa alles ees, seni oleme peamiselt sõitnud siledal maal," rääkis Kangert Õhtulehele.

Eestlane pidas eelkõige silmas britte Adam Yatesi (Orica-Scott) ja Geraint Thomast (Sky), kes sattusid politsei mootorratta poolt põhjustatud ahelkukkumisse. Yates langes kolmandalt kohalt 16. positsioonile ja Thomas teiselt kohalt 17ndaks. Kui Kangert jääb liidrist Nairo Quintanast (Movistar) maha 3.15, siis Yatesi ja Thomase allajäämine on vastavalt 4.49 ja 5.14.

Küll on kõik võimalused kadunud Thomase tiimikaaslasel Mikel Landal, kellelt röövis ebaõnn ligi 25 minutit.

Kangertil eile suuri muresid polnud ning järsu Blockhausi tõusu otsa jõudis ta seitsmendana. "Jube keeruline enda seisu hinnata. Väga head tunnet pole mul juba ammu olnud ja pole tegelikult ka nüüd. Võib-olla ma lihtsalt ei suuda enam aru saada, millal hea päev on ja millal mitte. Aga ilmselt mängis minu kasuks see, et eilse etapi lõpp sobis mulle. Pikema ja laugema tõusu puhul poleks ma ehk nii ees olnud," lausus ta.

Loe Kangerti tegemistest pikemalt homsest Õhtulehest!