Gerd Kanter.Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
15. mai 2017, 16:07

Gerd Kanter: nüüd tuleb võistlusplaanid mõneks ajaks ootele panna (2)

38aastane kettaheitja Gerd Kanter käis ultraheliuuringul, mille käigus avastati rinnalihase rebend. Vanameister vigastas end kõigepealt Lõuna-Aafrika vabariigis toimunud treeninglaagris, kui tegi lihasele liiga jõusaalitreeningul.

Laupäeval võistles ta vigastuse kiuste Saksamaal ning täitis augustis toimuva Londoni MMi normi, heites 65.87. Kolmanda katse järel jättis Kanter võistluse pooleli. Tänane arstivisiit kinnitas, et tegemist on 3x1,5 cm suuruse rinnalihaserebendiga.  

Mis saab edasi? Kui suure põntsu tänane uudis ikkagi mehe edasisele hooajale annab? "Paar järgmist nädalat ei saa kindlasti ketast kauguse peale heita. Loodetavasti saame nädala pärast vähemalt paigalheiteid teha. See olekski mu esimene soov… Loodan, et kõige mustemat stsenaariumit vigastus nüüd kaasa ei toonud."

Gerd Kanter. Foto: Tiina Kõrtsini

Kogenud spordimees jätkab reipal häälel: "Selge see, et nüüd peame leidma alternatiivseid treeningmeetodeid, püüame läheneda asjale veidi teistmoodi nurga alt. Järgmised nädalad ei ole kindlasti meie jaoks plaanipärased, kuid peame otsima võimalikult palju alternatiivseid koormusi, et vormi üleval hoida ja anda vajalikele kohtadele nii palju koormust kui võimalik."

Pikka plaani Kanter praegu tegema ei hakka, sest otsustavaks saab nädala pärast tehtav uus uuring, mille järel selgub, kui kiiresti rebend paraneb. Küll aga loodab ta paar päeva pärast ikkagi taas treenima hakata. 

"Treeninguid on erinevaid. Heiteliigutust saab teha näiteks ära heitmata. Jõusaalis ei saa teatud harjutusi kindlasti teha, kuid leiame alternatiive. Loodetavasti saan kahe-kolme päeva pärast ikkagi üsna korralikult treenima hakata. Praegu võtan päeva korraga, nädala pärast olen kindlasti juba targem."

Kanteril polnud kindlat võistlusplaani maikuuks paika pandud, seega otseselt ükski mõõduvõtt ära ei jää. Mehe eesmärk oli Saksamaal korralik märk maha saada ja end võistluste korraldajatele meelde tuletada. Ilmselt nüüd tulebki nii mõnigi võistluskutse, mille olümpiavõitja tagasi peab lükkama.

Gerd Kanter. Foto: Viljar Voog

"Otsest võistlusgraafikut mul paika polnud pandud. Tahtsin Saksamaa võistlusega alustada ning seejärel edasi vaadata. Plaan oli seal MMi norm (65 meetrit - toim) täita. Seeläbi tagasin ilmselt nii mõnegi võistluse kutse, kuid nüüd tuleb võistlusplaanid mõneks ajaks ootele panna, pean end taas joonele saama. Maikuus ei võta ma kindlasti ühtegi võistlust ette," arutles ta.

Londonis toimuv kergejõustiku MM algab 4. augustil. "Õnneks on alles maikuu, hooaja põhivõistluseni jääb piisavalt aega. Enam ei pea ka MMi normi pärast muretsema," tõi Kanter välja juba nädalavahetusel Õhtulehele antud kommentaaris