Korvpall
15. mai 2017, 19:08

VTB Ühisliiga boss: liigas jätkab 12 või 13 meeskonda, Perm võib lahkuda

Korvpalli VTB Ühisliiga juhtkond pidas täna Moskvas igal kevadel traditsiooniks saanud pressikonverentsi, kus avalikustas Venemaa klubide eelarved ning juttu tuli muustki.

Suurima eelarvega on ettearvatult Moskva CSKA - 42,6 miljonit eurot. Väikseimaga (2,5 miljonit eurot) Permi Parma ning 6. kohal on Siim-Sander Venele tööd andnud Nižni Novgorod (5,9 miljonit).

Tulevast hooajast rääkides teatas Ühisliiga aupresident Sergei Ivanov, et liiga laienemisest juttu ei tehta - ehkki hooaja keskel räägiti aastaid ses sarjas mänginud Tšehhi meistri Nymburki võimalikust naasmisest.

"Pole näha väärikaid kandidaate, kes võiksid liigasse tulla. Lisaks vaadake kalendrisse, kõik Venemaa klubid mängivad ka eurosarjades ning uuel hooajal muutub graafik ainult tihedamaks. Praegu ei saa lõplikust osalejate arvust veel rääkida, kuid võib eeldada, et seltskond jääb samaks, kui Permi Parma täidab kõik tingimused, ja kukub 12 peale, kui ei täida," teatas Ivanov. "Permil on olemas kõik peale eelarve - hea saal, suurepärased fännid. Kuid niisuguse eelarvega ei olda konkurentsivõimelised. Parma peab esitama garantiid, et suudab eelarvet kolm-neli korda kasvatada."

Teatavasti kuulub jätkuvalt Ühisliigasse BC Kalev/Cramo, kes pälvis sel hooajal 11. koha.