Kas Jürgen Klopp ja Liverpool saavad rõõmustada? Vähemalt on neil kõik oma kätes. Foto: Peter Nicholls
Jalgpall
15. mai 2017, 21:35

SPIKKER | Milliseid tulemusi oleks vaja, et City, Arsenal ja Liverpool peaks Meistrite liiga koha nimel omavahel miniturniiri pidama? (1)

Kuigi Premier League´is on kaks parimat meeskonda juba selged, siis pole sugugi klaar, mis juhtub Chelsea ja Tottenhami seljataga. 

Inglismaa kõrgliigas on esinelikus lõpetamisel teadupärast suur kaal, kuivõrd nemad saavad võimaluse mängida Meistrite liigas. 

Kui Chelsea on meistritiitli ja Tottenham teise koha juba kindlustanud, siis ülejäänud kahele positsioonile võitlevad kolm meeskonda. Ja heitlus on äärmiselt tihe! 

Hetkel on kolmas Liverpool, kelle saldo 37 vooruga 73 punkti. Neljandat kohta hoiab Manchester City - 72 silmaga, kellest kolmega jääb maha Arsenal - mõlemal on veel kaks mängu pidada. Seega on positsioonist 3.-5 positisioonini kõik lahtine. 

Kõlab küll veidi ulmeliselt, kuid pole sugugi võimatu, et eelnimetatud kolm meeskonda peavad omavahel pärast 38. mänguvooru pidama miniturniiri. Sääraseks kohtade jagamiseks läheb juhul, kui nad lõpetaks samadel punktidel, olles löönud ja lasknud endale täpselt sama palju väravaid. 

Briti meedia tuli välja valemiga, mis ajaloolise juhtumini viiks: 

Teisipäevased mängud peaksid lõppema nii: 
Arsenal - Sunderland 3:0
Man City - West Brom 2:2

Viimase vooru mängud nii: 

Liverpool - Middlesbrough 1:1
Arsenal - Everton 0:0
Watford - Manchester City 3:1 

Enam ei paistagi nii ulmeline? Samuti pole sugugi võimatu, et kaks meeskonda ühele pulgale jäävad. 

Praegu on tabeliseis igatahes järgnev: