Manchester Unitedi ründetäkk Zlatan Ibrahimović.Foto: Andrew Yates
Jalgpall
16. mai 2017, 10:21

POLE PAHA! Manchester Unitedi mängijad teeniksid Euroopa liiga võiduga 44,5 miljonit eurot!

Inglismaa jalgpalli suurklubi Manchester United kohtub järgmisel kolmapäeval mängitavas Euroopa liiga finaalis Amsterdami Ajaxiga. Peaks ManU kohtumise võitma, teeniksid nende mängijad boonustena 44,5 miljonit eurot, vahendab The Times.

Ent kaotuse korral poleks olukord ManU pallurite jaoks teps mitte nii roosiline. Erinevalt Manchester Cityst ja Londoni Arsenalist, kes maksavad mängijatele preemiat, kui nad jõuavad Meistrite liigasse, on ManU lepingud tehtud arvestusega, et nad mängivad alati Meistrite liigas.

Et Unitedil on Inglismaa kõrgliigast Meistrite liigasse kvalifitseerumine võimatu, on Euroopa liiga võitmine nende jaoks ainus võimalus tuleval hooajal maailma kõige mainekamas klubisarjas mängida.

Peaks United aga Ajaxile alla jääma ning seega ka Meistrite liigast suu puhtaks pühkima, tähendaks see igale mängijale, kes teenib nädalas üle 20 000 naelsterlingi, et nende palka vähendataks 25% võrra. Klausel ei kehti vaid neljale mängijale: Zlatan Ibrahimovićile, Paul Pogbale, Henrih Mhitarjanile ja Eric Bailly'le.