Kas kujutate ette Leedu koondist mitte ainult NBA, vaid ka Euroliiga mängijateta, sealhulgas Paulius Jankunaseta?Foto: AP / Scanpix
Korvpall
16. mai 2017, 13:10

Euroliiga boss: meie klubid ei anna sügisel-talvel koondistele mängijaid!

Klubihooaeg hakkab lõppema ning korvpallimaailmas võib taas lahti minna eelmise aastaga sarnane sõjaeelne seisukord, mis toona pärissõjaks ei puhkenudki, kuid näib, et selle võimalikkus pole kadunud.

Nimelt teatas Euroliiga juht Jordi Bertomeu intervjuus Hispaania raadiojaamale Cadena Ser, et liiga ei kavatse oma ajakavasse jätta auke, mis võimaldaksid klubidel mängijaid MM-valiksarja heitlusteks koondistesse minna. Teatavasti on rahvusvaheline alaliit FIBA pannud paika täiesti uue süsteemi, mille kohaselt hakatakse koondistemänge pidama ka novembris ja veebruaris.

"Nii NBA kui ka Euroliiga on ses asjas ammu oma seisukoha välja öelnud. Meie klubid otsustasid poolteist aastat tagasi, et nad ei lähe FIBA projektiga kaasa. Oleme jätkuvalt seda meelt. Juulis paneme paika järgmise hooaja kalendri ning EuroCupi osas ehk saame aidata, kuid Euroliiga osas on see peaaegu võimatu. See pole meie probleem, see on absurdse võistluse ajakava paika pannute probleem - on teada, et parimad mängijad ei saa seal osaleda," rääkis Bertomeu.

"MMile kvalifitseerumist peab korraldama nõnda, et seal saaksid osaleda kõik paremad mängijad. Ma ei saa aru, kuidas saab Euroopa klubidelt nõuda midagi, mida ei nõuta NBA tiimidelt. Oleme sellest rääkinud neli aastat ja teatanud vajadusest otsida alternatiive, kuid teine pool pole kuidagi vastu tulnud."