Janar Taltsil vanust lisandub, kuid oma kogemustega on ta jätkuvalt kasulik mängija.Foto: Aldo Luud
Korvpall
16. mai 2017, 16:07

Janar Talts koondisest: kui Kangur ja Arbet lähevad, kus siis minagi saaksin eemale jääda! (6)

Üha enamate Eesti korvpallikoondise kandidaatide klubihooaeg saab läbi ning varsti tuleb neil langetada otsus: kas liituda koondisega ja mängida suvel või mitte. Augustis on teatavasti tulemas tähtsad MMi eelkvalifikatsiooni mängud.

Eile said läbi Tartu Ülikooli meeskonna mängud ning suvepuhkusele pääsesid aastaid koondise raudvarade sekka kuulunud Janar Talts, Tanel Sokk ja Gert Dorbek. Neist keegi pole veel vastu võtnud lõplikku otsust, kõik võtavad paar-kolm nädalat mõtisklemisaega. Kuid pigem õhkub mängijatest positiivsust.

"Arvan, et kõik üle 30-aastased mängijad võtavad nii edasist klubikarjääri kui ka koondist puudutavaid otsuseid jooksvalt vastu. Eks me kõik vaatame, kuidas tervis on. Kindlasti suhtleme omavahel. Kui Greks (Arbet - toim) ja Kangur lähevad koondisse, kus siis minagi saaksin eemale jääda!" hüüatas 34-aastane Talts. "Ja kui Gert (Dorbek - toim) läheb, peab ka Tanel (Sokk - toim) minema - nemad liiguvad ikka kahekesi koos," lisas ta muheldes.

Õhtulehe andmetel on Talts andnud peatreener Tiit Sokule mõista, et kui pikkade osakond kipub hõredaks jääma, on ta suvel koondise tarvis olemas, kui tervis vähegi lubab. Ka siinkirjutajaga vesteldes mees suurt ei kurtnud. Äsjaseid Eesti liiga play-off-mänge pärssis küll sõrmevigastus, kuid seda on nüüd aega rahulikult välja ravida.

Pikkadest meestest on kindlalt eitava vastuse andnud alaliidule Lõuna-Carolina ülikoolis tudeeriv Maik-Kalev Kotsar. Wichita State'i mees Rauno Nurger on küll meedias öelnud, et jääb samuti eemale, kuid teda loodavad Tiit Sokk ja alaliidu peasekretär Keio Kuhi veel ümber veenda.

Tanel Sokk lausus, et samuti ei ütle veel "ei" ega "jaa". "Ausalt öeldes ma praegu ei kaldu ka kummalegi poolele. vaatame, kuidas on olukord paari nädala pärast," ütles Sokk. Küll rõõmustas ta selle üle, et klubihooaeg ei toonud ühtegi tõsist vigastust ja tervis on praegu korras.

Peatreener Sokk ootab mängijatelt vastuseid hiljemalt 5. juuniks, treeningud lähevad lahti juuni lõpus ja kontrollmängud juuli keskel. MMi eelkvalifikatsioon mängitakse 2.-19. augustil.