Aivar RehemaaFoto: Stanislav Moshkov
Talisport
17. mai 2017, 04:00

Kas Aivar Rehemaa valmistub karjääri viimaseks hooajaks? (19)

Aivar Rehemaad (34) pole patt nimetada vanameistriks, sest tema esimene MK-sarja start jääb aastasse 2001, kui kodusel Otepääl läks 10 km klassikas kirja 61. koht. Kuivõrd reeglina lõpetavad olümpiamängud sportlaste jaoks ühe tsükli, on asjakohane suusamehelt uurida, kas ta alustab valmistumist karjääri viimaseks hooajaks?

"Mulle meeldib sporti teha ja mul on jätkuvalt eesmärgid, mida tahaks saavutada," alustab Rehemaa monoloogi. "Aga varsti saan 35 (septembris – M.T.) ning paraku tulebki mõelda, kas teha veel või mitte? Võtsin enda jaoks eesmärgi, et olümpiahooaja teen kindlasti, aga edasine sõltub väga palju, kuidas see õnnestub.

Kui suudaksin sõita tulemusi nagu oma parimatel tiitlivõistlustel ja tervis peab, siis miks mitte mõelda karjääri jätkumisele. Aga selge on ka see, et kui tulemused on nagu mullu või veel kehvemad, siis tuleb mingiaeg suusakott kinni tõmmata ja asi ära lõpetada. 15 aastat MK-sarjas on päris pikk aeg.

Otseselt küsimusele vastates, siis alustasin liigutamist küll nii, et paar korda jooksis peast läbi mõte, et huvitav, kas see on viimane kevad, kui ma niimoodi alustan. Ühesõnaga, eks näis."