Anett Kontaveit mängus Angelique Kerberiga.Foto: TIZIANA FABI
Tennis
17. mai 2017, 17:54

Täiendatud kell 19.40!

Kontaveit pärast suurepärast võitu: ma armastan Roomat! (2)

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 68.) teenis täna karjääri kaalukaima võidu, kui alistas Roomas peetava 2,3 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniiri teises ringis maailma esinumbri Angelique Kerberi kahes setis 6:4, 6:0.

Kontaveit ütles pärast kohtumist, et ei osanud tänasest matšist suurt midagi oodata. "Tunne on suurepärane! Mul ei olnud erilisi lootusi, vaid üritasin lihtsalt hästi mängida. See on esimene kord, kui ma võitsin maailma edetabeli esinumbrit," lausus ta.

"Ma armastan seda paika (Roomat - toim). Tundisin ennast hästi juba hetkest, kui siia jõudsin. Matše vaatab nii palju inimesi ja mängijana tekib siin eriline tunne. Kvalifikatsioonis saadud võidud andsid mulle enesekindlust. Usun, et mul tekkis eelis, sest ma sain siin esimeste kohtumistega hea rütmi sisse," lausus ta.

Rooma turniiri kaheksandikfinaalis läheb eestlanna vastamisi maailma edetabelis 22. kohal asuva horvaatlanna Mirjana Lucic-Baroniga, kes sai eile loobumisvõidu Maria Šarapova üle. Varem pole Kontaveit ja Lucic-Baroni omavahel mõõtu võtnud.

"Ta on väga vintske vastane, kellel on võimas löök," kirjeldas Kontaveit homset oponenti.

Eestlanna lisas, et stabiilsed esitused annavad talle jõudu juurde. "Tundub, et usun endasse aina rohkem. Mul on rohkem enesekindlust ja tunnen ennast väljakul tõeliselt mugavalt. Võtan alatil ühe matši korraga. Püstitasin selleks aastaks väikeseid eesmärke ja tegelikult olen mõned neist juba täitnud." 

Kontaveidi võidupunkt: