Margus Uba (paremal).Foto: Teet Malsroos
Tennis
17. mai 2017, 21:19

Margus Uba Kontaveidi saavutusest: edetabelikoht ei peegelda absoluutselt tema taset (4)

Tenniseeksperdi Margus Uba sõnul on täna Rooma turniiri teises ringis maailma esireketi Angelique Kerberi alistanud Anett Kontaveidi puhul muutunud vastaste edetabelikohtade vaatamine täiesti mõttetuks.

"Pole mingit vahet, kas tema vastane on maailma edetabelis 22. (nagu homne oponent Mirjana Lucic-Baroni - toim), 32. või 42. kohal. Kontaveit on viimasel ajal mänginud stabiilselt maailma 20 parema tennisisti tasemel. Praegune 68. koht ei peegelda absoluutselt tema taset. Tennis on protsentide mäng ja kui vaadata Kontaveidi selle aasta võidetud ja kaotatud mängude suhet, siis see on muljetavaldav," rääkis Uba Õhtulehele.

Saksamaad esindavast Kerberist käis Kontaveidi jõud täna üle kahes setis 6:4, 6:0, sealjuures võitis eestlanna esimese seti 2:4 kaotusseisust 10 geimi järjest.

"Kontaveidi suurim trump oli täna väga hea keskendumine. Ta oli mänguks täiesti valmis ja sellest piisas, et Kerber auti lüüa. Kerber oli justkui vaimselt allasurutud, sest Kontaveidil polnud ühtegi nõrkusehetke. See oli psühholoogiline võit," kiitis Uba tennisemaailma tõusvat tähte.

Kerber on viimastel nädalate maadelnud reielihase vigastusega. "Kindlasti võis teda vigastus mõjutada, aga ma ei tea, kui palju. Lisaks ei kuulu liivakate Kerberi lemmikute hulka," kommenteeris Uba Kerberi seisundit.

"Nüüd on kõige tähtsam, mis edasi saab. Raske öelda, kuidas Lucic-Baroni võiks Kontaveidile homme sobida, aga liivaväljaku tõttu võiks Kontaveidil väike eelis olla. Loeb see, kes hakkab esimeses setis mängu kontrollima. Loodan, et see on just tema. Pealegi kasvab süües isu - turniiri võitmiseks tuleb alistada koguni neli vastast ja täna oli ju alles teine ring. Teades Aneti iseloomu, siis ma usun ja loodan, et ta vaatab veelgi kaugemale," lisas Uba.