Anett Kontaveit tõusis jooksvas edetabelis 52. kohale.Foto: Reuters / Scanpix
Tennis
18. mai 2017, 13:24

Nüüd läheb suuremaks tõusuks: vaata, kui kõrgele kerkib tänagi võidu noppinud Anett Kontaveit maailma edetabelis! (6)

Anett Kontaveit jätkas Rooma tenniseturniiril sealt, kus eile pooleli jäi ja alistas horvaaditari Mirjana Lucic-Baroni 6:1, 6:1. Äsjane triumf sunnib taas kord pöörama pilgu ka maailma jooksva edetabeli poole. Kust leiab Anetti pärast tänast võitu?

Esmalt mõne sõnaga mängust: kui eile võitis Kontaveit maailma esireketi Angelique Kerberi vastu kohtumise lõpetuseks kümme geimi järjest, siis täna "piirdus" ta hakatuseks "kõigest" viie geimivõiduga. Seisul 0:5 sai ühe geimi kätte ka Lucic-Baroni, kuid ei enamat.

Teise seti algus oli võitluslik, Kontaveit sai siiski ette 2:0. Siis võitis vastane oma servigeimi, kuid eestlanna jätkuv mängukindlus tõi talle neli geimivõitu järjest. Lucic-Baroni riskis pidevalt ja ka eksis palju ning oli lõpuks päris murtud.

Edetabeli mõttes läheb asi päris hullumeelseks, 54 minutit pingutust tõstsid Kontaveiti kümne koha võrra! Kui esmaspäeval avaldatud WTA edetabelis asus ta 68. kohal, Rooma kvalifikatsiooniga tõusis 66ndaks, põhiturniiri avaringi võiduga Andrea Petkovici üle 64ndaks ja eilse eduga maailma esireketi Angelique Kerberi üle 62ks, siis tänane võit lisas tabelisse veel 85 edetabelipunkti ja see tähendaks uue nädala alguses 52. kohta!

Kui aga arvestada ainult jooksva aasta punkte, asub Kontaveit kaks korda kõrgemal, 26. kohal!

Kes aga tuleb homme veerandfinaalivastaseks? Selle selgitavad täna hiljem maailma 4. ja 17. reket, rumeenlanna Simona Halep ja venelanna Anastassia Pavljutšenkova. Halepit võib pidada liivaväljakutel raskeimaks vastaseks üldse, teda hinnatakse ka Prantsusmaa lahtiste suursoosikuks. Kui tema täna võidabki, saab Kontaveit aga Pariisi suurturniiri eel hiilgava mängukogemuse.

Roomas poolfinaali jõudmine tähendaks edetabelisse veel 160 lisapunkti ja kohta juba 40. kandis...