Priit VeneFoto: ARNO SAAR
Korvpall
18. mai 2017, 21:25

Priit Vene: kui Rapla oleks esimese poolaja kontrollitud mängu jätkanud, oleks nad kohtumise varem võitnud (1)

Tunnustatud korvpallitreeneri Priit Vene sõnul ei peitunud Rapla kolmanda finaalmängu kaotus viimastes minutites. 

"Raplal oli võimalus vahepeal minna pikemalt ette, aga millegipärast mindi löömisrütmi, kus taheti vastased 20 punktiga alistada," sõnas Vene paar minutit pärast lõpuvile Õhtulehele.

"Nad kaotasid kontrolli kolmanda veerandi keskel. Ma ei saanudki aru, miks Rapla üritas nii metsikult Kalevit nii suurelt võita. Minna kuus korda poolikule lay-up'ile, ise juhtides veel neljaga...  Naljakas. See pole kohamängude teema. Kui nad oleks esimese poolaja kontrollitud mängu jätkanud, oleks nad kohtumise varem võitnud." 

Siim-Sander Vene isa kiitis Aivar Kuusmaa juhendatavate mängitud esimest poolaega. "Mängisid väga väljapeetud rünnakuid korralike pauside ja ilusate alt üles lahtijooksudega. Ei saanudki aru, miks nad ei suutnud seda jätkata ega kontrollida. 

Kalev/Cramo mängis omas mahlas," jätkas Vene. "Nad kannatasid rohkem. See tuleb kogemustega, et ükskõik mis juhtub - olla taga viie, kümne või 12-punktiga -, siis nad teavad, et oma asju tuleb edasi teha. Edu ei saavutata ime asjadega. Kui minna õnnevisetega mängu võitma, siis seda kindlasti ei juhtu." 

Milliseid nõuandeid jagaks Vene treeneritele enne neljandat mängu? "Ma ei ole meeskondadele lähedal ega tea, palju treenerid mehi kontrollivad. Cramo jaoks on välismäng, rahva poole pealt ei lähe paremaks. Publik on samamoodi meelestatud, aitab Raplale kaasa.

Kas aga raplakad suudavad kokku võtta? Kindlasti peaks midagi ümber mängima, sest esimesed kolm kohtumist on olnud mingis kindlas rütmis. Mingi taktikaline muudatus, parem kodutöö, leida veel mõned mehed.

Kuusmaa peab hoolikalt üle vaatama, mida head on enda mängus teinud. Proovima näiteks ülevälja pressingut, maa-ala kaitset või varieerida kaitset. See on treeneri asi välja mõelda. 

Tuleb nuputada, kui ei taha lihtsalt ära anda. Kõik on võimalik."