Geraint Thomas pärast 9. etapil toimunud kukkumist.Foto: LUK BENIES
Jalgrattasport
19. mai 2017, 11:44

Tanel Kangerti konkurent andis valule alla ja katkestas Giro d'Italia

Jalgratturite hooaja esimese suurtuuri Giro d'Italia 9. etapil kukkunud britt Geraint Thomas (Sky) otsustas vigastuste tõttu velotuuri pooleli jätta.

Üldarvestuses kõrget kohta noolinud Thomas viitas põlvetraumale, mis on pärast kukkumist iga päevaga hullemaks läinud ja ei lase tal enam parematega konkureerida. Ideaalses seisus pole ka Thomase õlg.

10. etapina kavas olnud eraldistardis sai Thomas hollandlase Tom Dumoulini järel teise koha, aga 11. ja 12. etapil kaotas ta korralikult aega ja langes 15. positsioonile, jäädes kokkuvõttes Dumoulinile alla ligi seitsme minutiga.

Sky meeskonnal on Giro d'Italial läinud viimastel aastatel kirjeldamatult kehvasti. Tiimi loodetud liidrid on pidanud katkestama lisaks tänavusele suurtuurile nii 2013. (Bradley Wiggins), 2015. (Richie Porte) kui ka 2016. aastal (Mikel Landa).

Eestlaste lootused on kõrgele ajanud Tanel Kangert (Astana), kes hoiab 12 etapi järel koos Domenico Pozzovivoga (AG2R) 8.-9. positsiooni. Mõlemad kaotavad Dumoulinile 3.59. Täna Reggio Emiliast Tortonasse sõidetav 13. etapp on täiesti sile ja seega pole täna üldarvestuses suuri muudatusi oodata.