Anett Kontaveit võitles, kuis oskas, kuid Simona Halepi vastu jäi sellest täna veidi väheks.Foto: Reuters / Scanpix
Tennis
19. mai 2017, 14:28

Kontaveit leidis maailma neljanda reketi vastu oma mängu liiga hilja ja kaotas 2:6, 4:6 (3)

Maailma tenniseavalikkust Rooma turniiril veerandfinaali jõudmisega üllatanud Anett Kontaveit sai peaväljakul mängida liivaväljakute valitsejanna Simona Halepiga ja kaotas 2:6, 4:6.

Kontaveit oli eelmistel päevadel kindlalt alistanud maailma 1. ja 22. reketi ning võis loota, et täna läheb kõvaks mänguks. Paraku eksis eestlanna alguses liiga palju ning esimestes geimides ei pidanudki rumeenlanna võitmiseks midagi erilist tegema. Ta pääses ette 5:1 ja võitis seti 6:2, Kontaveit oli teinud juba 19 lihtviga.

Teine sett oli selgelt kvaliteetsem, kuid otsustavad punktid kippusid ikka minema nimeka vastase kasuks. Halepil oli tähtsamatel hetkedel üks käik juurde panna - nii avaseti viimases geimis, kus Kontaveitki hästi mängis, kui ka teises setis seisul 4:3, kui eestlanna oli võitnud kaks geimi järjest ja evis murdepalli, mille võitmise korral seadnuks viigi jalule. Kontaveit leidis lõpuks oma mängu, päästis vastase servil ka kaks matšpalli, kuid mitte kolmandat - sett 6:4 Halepile ja koht poolfinaalis on käes.

Mängu statistikat: punktilöögid Halepi kasuks 17-15, lihtvead tema poolt vaadatuna 23-33, punktid kokku 69-53. Paljuski otsustavaks said teisel servil mängitud punktid, millest Halep võitis oma pallingutel 69 ja Kontaveit ainult 33 protsenti. Esimese servi õnnestumisprotsent oli mõlemal praktiliselt võrdne, 70 kandis.

Üks on selge: Kontaveit sai järgmise nädala lõpus algavate Prantsusmaa lahtiste eel hea mängu ning tervikuna ka väga hea turniiri.