Anett Kontaveitil tuli tänase mängu jooksul üle elada ka palju mõtlikke hetki.Foto: AP / Scanpix
Tennis
19. mai 2017, 15:55

Anett Kontaveit: tugev ja keerutav tuul muutis mängimise raskeks ja minu alguse rabedaks

Eesti parima tennisisti Anett Kontaveiti edukas Rooma turniir lõppes täna, veerandfinaalis tuli tunnistada rumeenlannast soosiku Simona Halepi 6:2, 6:4 paremust. Kontaveit tunnistas, et täna valitsesid rasked tingimused, kokkuvõttes võib aga turniiriga rahule jääda.

"Esimene sett oli minu poolt väga rabe. Tingimused olid keerulised, tugev ja keerutav tuul muutis mängimise väga raskeks. Eks vastasele oli kõik samamoodi, kuid ta harjus neis tingimustes paremini ja võimalik, et teda aitasid ka suuremad kogemused. Pluss olin alguses natuke närvis - mängisin ikkagi esimest korda nii suure turniiri veerandfinaalis. Aga nüüd on mul üks suur kogemus juures," kirjeldas Kontaveit Õhtulehele.

Teises setis sai Kontaveit tasapisi mängu sisse. Ka Halep mängis hästi, heitluse kvaliteet oli kohati väga kõrge. "Kuidagi sain mängu rohkem käima, üritasin tuulega paremini hakkama saada ja kütsin end üles. Sain taganttuulega kaks geimi kätte, kuid siis, kui mulle puhus vastutuul, domineeris vastane," rääkis Kontaveit.

Ta jäi taha 1:4, kuid jõudis seisuni 3:4 ning edaspidi polnud ka viik kaugel. Mõnest punktist jäi siiski puudu.

"Mängisin ikkagi eelmisel nädalal Madridis peetud turniiri võitjaga, ta on terve tänavuse aasta jooksul olnud heas vormis," märkis turniiri kvalifikatsioonist alustanud eestlanna.

"Kokkuvõttes pean muidugi rahule jääma: sain häid ja erinevaid, tasavägiseid mänge, häid võite. Siin oli kõike! Pean veel kogemusi juurde saama."

Järgmisena võistleb Kontaveit 28. mail Pariisis algavatel Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel, Rooma turniir kasvatas suurvõistluse eel isu: "Veendusin, et võin kõigiga mängida, sain enesekindlust. Kui kaotad, siis jääb alati nälg sisse. Siin Roomas on põhitabelis 56 tüdrukut ja neist ainult üks võidab kõik mängud."