Kelly Sildaru värske auhinnaga.Foto: Eesti Olümpiakomitee
Talisport
19. mai 2017, 22:14

Lisatud Kelly kommentaar ja video võidumomendist!

PEAB MEELDIMA! Kelly Sildaru valiti Euroopa parimaks nooreks talisportlaseks (35)

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru võitis Piotr Nurowski nimelise auhinna, mida annab välja Euroopa Olümpiakomitee maailmajao parimale noorele talisportlasele. Peale tunnustuse ja uhke karika saab Sildaru 12000 euro suuruse stipendiumi.

Sildaru rõõmustas auhinna üle ja tunnistas, et ei julgenudki auhinnavõitu tegelikult oodata. „Kõik finalistid olid tugevad sportlased, ausa mängu reegleid austavad ja olümpiast unistavad ägedad noored. Seega olime tegelikult kõik võrdsed ja auhind oli mulle positiivne üllatus. Ootan juba väga olümpiahooaja algust, ees on ootamas palju põnevat ja uut!“ rääkis Sildaru pressiteate vahendusel.

Lisaks Sildarule pääsesid finaali väärtuslikule tiitlile kandideerima Itaalia mäesuusataja Alex Vinatzer, Norra freestyle-suusataja Birk Ruud, Poola kiiruisutaja Kamila Stormowska ja Sloveenia suusahüppaja Nika Kriznar.

Võitja valisid 50 Euroopa riigi olümpiakomiteede esindajad täna Makedoonia pealinnas Skopjes toimunud foorumil. Nii Kelly kui tema treenerist isa Tõnis Sildaru on galaõhtul kohal ning said seega auhinna lava vastu võtta.

Tõnis ja Kelly Sildaru Skopjes auhinnagalal. Foto: Eesti Olümpiakomitee

Eesti Olümpiakomitee spordidirektori Martti Raju sõnul on tegu väga suure tunnustusega. „See on esimene kord, kui Eesti noorsportlane on üldse pääsenud Piotr Nurowski auhinnakonkursil finalistide hulka ning võit on erakordne. Konkurents oli tugev, aga Kelly suutis ka niivõrd kõvas konkurentsis paista silma nii oma sportlike saavutuste kui ka professionaalse suhtumise poolest ning väljus poolesaja olümpiakomitee hääletusest võitjana,” rääkis Raju.

Euroopa parima noorsportlase auhind loodi 2010. aastal Smolenski lennukatastroofis hukkunud toonase Poola Olümpiakomitee presidendi Piotr Nurowski mälestuseks, talispordialade parim noor kuulutati välja teist korda. Piotr Nurowski auhinna kandidaatideks saavad rahvuslikud olümpiakomiteed esitada alla 19-aastaseid sportlasi. Sportlike tulemuste kõrval hinnatakse ka sportlase käitumist ja suhtumist ausa spordi ning olümpiakultuuri ja -ideaalide väärtustamisel.