Conor McGregor.Foto: Julio Cortez
Võitlussport
24. mai 2017, 18:21

Poksilegend ennustab: McGregori ja Mayweatheri matš saab olema piinlik (1)

USA poksilegend Sugar Ray Leonard teatas, et vabavõitleja Conor McGregori ja Floyd Maywetheri matš saab olema piinlik sündmus, millest tegelikult poksile midagi kasu pole.

"Vabavõitlejal pole tõelises poksis mitte mingit võimalust, eriti siis, kui vastu tuleb Floydi masti mees. Saab olema huvitav näha, kas see UFC kutt üleüldse mõne löögi sooritab. See matš tuleb piinlik," teatas 1976. aasta olümpiavõitja, kes ise pidas karjääri jooksul maha 40 profimatši, millest võitis 36.

Sugar Ray Leonard. Foto: John Salangsang

Mayweather on oma senise karjääri jooksul võitnud kõik 49 matši, McGregor polegi täiskasvanuna poksiringis käinud. Sugar Ray sõnul tuleb talle meelde 1976. aasta, kui Muhammad Ali läks vastamisi Jaapani profimaadleja ja vabavõitleja Antonio Inokiga. Just seda kohtumist peeti USA legendi kõige vähem meeldejäävaks matšiks.

Küll aga sai just Ali ja Inoki vastasseisu järel alguse Jaapani vabavõitluse kasv, mis tõi lõpuks kaasa võistlussarja Pride sünni. Lõpuks ostis UFC küll Pride'i ära, kuid sama matši järelmõjuks saab pidada ka Rizini nime kandva sarja tekkimist. Viimases lööb kaasa ka eestlane Kaido Höövelson.

Floyd Mayweather. Foto: STEVE MARCUS