Eesti rahvuskoondise kapten Kert Toobal enne servi. Foto: Robin Roots
Võrkpall
24. mai 2017, 19:57

VINGE! Eesti võrkpallikoondis alustas MM-valikturniiri väga olulise skalbiga Rumeenia üle (1)

Eesti võrkpallikoondis alustas kodust MM-valikturniiri väga vajaliku võiduga, kui Rumeenia alistati 3:1 (25:15, 25:21, 22:25, 25:16). 

Meie mehed said Kalevi spordihallis mängumootori kohe algusest korralikult käima, kui esimesele tehnilisele vaheajale mingi 8:5 edus. Robert Tähe võimsad rünnakud ja Eesti korralik blokk kasvatas vahet veelgi ning avageim kuulus ülikindlalt 25:15 kodumeeskonnale. 

Teises vaatuses oli pusimist juba rohkem, kui pikalt ühte sammu käidi. Eesti 19:18 edul vahetas peatreener Gheorghe Cretu Andrus Raadiku asemel servima Karli Alliku. Eesti meistriliiga parim servija tõigi vajalikku muutuse, kui teeniti kaks punkti järjest, millest piisas 25:21 geimivõiduks. 

Kolmanda geimi alguses sai kerge initsiatiivi Rumeenia, kuid edu jäi minimaalseks. Eesti pääses omakorda 8:6 ette, kuid sellega polnud asjad sugugi otsustatud. Selg vastu seina külalised leidsid esekindlust ning võitlesid välja 17:13 edu. 

Meie mehed vähendasid veel vahe korraks ühele, kuid enamaks jaksu ei jagunud. Lõpuhetkedel tegutsesid rumeenlased kindlalt ning napsasid kolmanda geimi 25:22 endale. 

Kolme punkti saamiseks Eesti rohkem ära anda ei tohtinud. Neljandas geimis mindi vastavalt ka peale, kui kiirelt haarati ohjad ja pääseti 5:1 ette. Mõned punktid anti Rumeeniale küll tagasi, kuid ei enamat. Lõpuks väga kindel 25:15 paremus meile ning kogu mäng ühtlasi 3:1. Kusjuures mullu septembris saadi samade numbritega lüüa. 

Eesti resultatiivseimad oli täna 20 punkti kogunud Robert Täht ja Oliver Venno. Andrus Raadik lisas kaheksa ja Andri Agantits seitse silma. Eesti meeskonna rünnakuprotsent oli 55, Rumeenial 46.

Kodus pallivale Eesti koondisele oli võit kahtlemata äärmiselt oluline, sest Rumeenia on koos Montenegroga üks suuremaid pretendente alagrupi teisele kohale. D-grupi suurfavoriit Venemaa alistas turniiri avamängus Montenegro kindlalt 3:0. Täna õhtul peavad omavahelise duelli veel kaks eeldatavalt nõrgemat, Kosovo ja Ungari. 

Mängudega jätkatakse juba homme, kui kell 15 kohtuvad Venemaa - Rumeenia, 18 Eesti - Kosovo ning päeva viimases mängus 20.30 Montenegro - Ungari.