Kevin De Bruyne (vasakul) ja Gabriel Jesus.Foto: Stefan Wermuth
Jalgpall
26. mai 2017, 11:11

STATISTIKAPOMM | Rootslane tõusis jalgpalli Euroopa tippliigade söödukuningaks

Üheskoos Eestisse jõudnud sooja ilmaga on jalgpalli Euroopa tippliigad hooaja lõpetanud või lõpetamas. Ent kes olid/on Vana Maailma viie tugevaima liiga parimad väravasöötude andjad? Nädala alguses tutvustasime, kes olid/on tippliigade väravakütid.

Inglismaa

Premier League'is andis kõige rohkem resultatiivseid sööte Manchester City ründav poolkaitsja Kevin De Bruyne. Belglane kostitas vastaseid 18 tulemusliku passiga.

De Bruyne'i selja taha mahtusid Christian Eriksen (15 väravasöötu, Tottenham Hotspur), Gylfi Sigurdsson (13, Swansea), Cesc Fabregas (12, Londoni Chelsea) ja Alexis Sanchez (10, Londoni Arsenal).

Kevin De Bruyne (vasakul) ja Gabriel Jesus. Foto: Stefan Wermuth

Hispaania

La Liga söödukuningaks tõusis vahest üllatuslikult FC Barcelona Luis Suarez, kes jagas kaaslaste tabamustele 13 resultatiivset söötu. Uruguai ründaja lähim jälitaja oli tiitlivõitja Madridi Reali keskväljamootor Toni Kroos (12).

"Pronksile" tõusis Neymar (11, Barcelona), neljandat kohta jagasid kümne tulemusliku sööduga Pablo Piatti (Espanyol) ja Marcelo (Real), esiviisiku lõpetas Lionel Messi (9, Barcelona).

Saksamaa

Bundesliga parim resultatiivsete söötude andja Emil Forsberg (RB Leipzig) andis tervelt seitse tulemusliku passi rohkem kui tema lähimad jälitajad. Rootslane tegi eeltöö 19 Leipzigi tabamusele, Ousmane Dembele (Dortmundi Borussia) ja Thomas Müller (Müncheni Bayern) said kirja 12 resultatiivset söötu.

Esikolmikule järgnesid vaid Bayerni mehed: ääreründajad Franck Ribery (11) ja Arjen Robben (9).

RB Leipzigi Emil Forsberg. Foto: Michael Sohn

Prantsusmaa

Monaco tiitlivõiduga lõppenud Ligue 1 hooaja söödukuningaks tõusis Marseille Olympique'i Morgan Sanson (13). Talle järgnesid Thomas Lemar (10, Monaco) ning üheksa tulemusliku sööduga Ryad Boudebouz (Montpellier), Bernardo Silva (Monaco) ja Jean Michael Seri (Nice).

Itaalia

Serie A on Vana Maailma tippliigadest ainus, mis pole veel ametlikult läbi. Küll on selgunud meister (Torino Juventus), eurosarjadesse pääsejad ning kaks esiliigasse langevat võistkonda ehk liiga on sama hästi kui lõppenud.

Saapamaa meistrisarja viimased kohtumised peetakse sel nädalavahetusel. Söödukuningate tabelis on praegu kaksikjuhtimine: nii Jose Callejon (Napoli) kui ka Mohamed Salah (Roma) on andnud 11 tulemuslikku söötu.

Duole järgnevad Alejandro Gomez (10, Atalanta), üheksa resultatiivset passi on andnud lausa üheksa mängijat.

AS Roma Mohamed Salah (vasakul). Foto: Alessandra Tarantino