Liigume
30. mai 2017, 12:00

Traditsiooniline jooks ümber Harku järve avab DFDS järvejooksude sarja

DFDS Järvejooksude sari toimub 2017. aastal juba 16.korda ja sarja avaetapp,  46. jooks ümber Harku järve toimub laupäeval, 27.mail. Tallinnas ja Harku vallas kulgevale järveringile on lisaks jooksjatele oodatud ka kõik kepikõndijad, sest 6,6 km rada sobib ideaalselt ka kõndimiseks.  Eelregistreerimise põhjal on osalema oodata üle 800 jooksja ja kepikõndijat, kes kõik saavad finišis pärjatud medaliga.

Start 6,6 km pikkusele järveringile antakse kell 12 Harku rannas ning starti asuvad ka eelmise aasta sarja võitjad Rauno Laumets ja Moonika Pilli. Tugevat konkurentsi pakuvad neile sel hooajal head jooksuvormi näidanud Raido Mitt Priit Lehismets ning naistest Olga Andrejeva ja Kaisa Kukk

Kell 11 avavad jooksupäeva Harku järve rannas Lastejooksud, kus kuni 12.aastased jooksusõbrad osalevad 250 m distantsil. Lapsed saavad end kirja panna alates kell 10.00 ja osalemine lastele on tasuta.
Sparta Spordiklubi fitnessitreenerid teevad enne järveringile minekut  jooksusõpradele meeleoluka soojenduse. Eesmärgiks valmistada võistlejad ette ees ootavateks katsumusteks ning anda neile rajale kaasa hea tuju ning mõnus meeleolu.

Stamina Spordiklubi poolt korraldatava DFDS Järvejooksude sarjas toimub kokku neli erinevate pikkuste ja emotsioonidega jooksu. Lisaks sarja lühimale, 6,6 km pikkusele ringile ümber Harku järve kuuluvad järvejooksude sarja laupäeval, 8.juulil  toimuv 36. jooks ümber Pühajärve, kus 10,7 km pikkune ring Otepää kuppelmaastikul pakub lisaks jooksurõõmule ka silmale kauneid vaateid. Sarja pikim, 16,9 km pikkune  4.Suvejooks ümber Saadjärve toimub pühapäeval, 30.juulil. DFDS Järvejooksude sarja lõpetab 26.augustil traditsiooniline, juba 45. jooks ümber Ülemiste järve. 13,8 km ring pakub unikaalse võimaluse joosta ümber Tallinna joogivee reservuaari ja tutvuda veepuhastusjaamaga.
DFDS Järvejooksude stardid on kell 12 ja igal jooksul toimuvad kell 11 Lastejooksud. Kõigile järveringidele on oodatud ka kepikõndijad, igal jooksul lõpetajale medal.

Seoses 46. jooksuga ümber Harku järve on laupäeval, 27.mail ajutiselt häiritud liiklus Harku vallas Järvekalda ja Hobuseraua teel.
Eelregistreerimine 46. jooksule ümber Harku järve ja kogu DFDS Järvejooksude sarjale kestab neljapäeva,25.mai hilsõhtuni.

Registreerimine www.stamina.ee/jarvejooks.
Info https://www.facebook.com/jarvejooksud.