Sebastian VettelFoto: Frank Augstein
Vormel 1
28. mai 2017, 16:51

Vettel möödus boksipeatusega Räikkönenist ja triumfeeris Monacos, Hamilton jõudis punktidele (2)

Pühapäeval sõidetud küllaltki igavaks kujunenud Monaco GP võitis Sebastian Vettel, kes boksipeatusega möödus tiimikaaslane Kimi Räikkönenist. 

Parimalt stardikohalt alustanud Kimi Räikkönen hoidis esikohta ligi pool võistlust kuni Ferrari võttis soomlase enne Vettelit boksi. Räikkönen naases rajale konkurentide taha ning kaotas palju väärtuslikku aega. Samal ajal sai sakslane vabas õhus sõita ning väljus pärast enda peatust rajale esimesel kohal. 

Vettel hoidis esimest kohta võistluse lõpuni ning Monaco GP-d ei teinud ülemäära huvitavaks ka turvaauto rajale tulek 61. ringil, kui F1 rooli naasnud Jenson Buttoni ja Pascal Wehrleini kokku põrkasid. Tänavune võit oli ühtlasi ka esimene triumf Ferrarile Monaco GP-l pärast 2001. aastat. 

Kolmanda finišeeris Daniel Ricciardo, kes sai boksipeatusega mööda nii Valtteri Bottasest kui tiimikaaslasest Max Verstappenist, kes lõpetasid vastavalt neljanda ja viiendana. Carlos Sainz sai kuuenda koha punktid ning 13. positsioonilt startinud Lewis Hamilton seitsmenda. Esikümnesse mahtusid veel Roman Grosjean, Felipe Massa ja Kevin Magnussen.