Rando Rand pildil vasakult teine.Foto: Alar Truu
Rannajalgpall
28. mai 2017, 18:57

Rannajalgpallikoondise peatreener: nagu kõik viljapuud on alguses rohelised ja toored, nii ka meie

Eesti rannajalgpallikoondis pühitses täna oma uue kodu ehk Haven Kakumäe areeni sisse oodatust raskema 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) võiduga maavõistlusmängus Soome üle. Meie rahvusmeeskonna peatreener Rando Rand ei jäänud nähtuga rahule.

"Loomulikult ei saa selle võiduga rahul olla, leppisime ikkagi midagi muud kokku," lausus Rand ja osutas tõsiasjale, et Soome on rannajalgpallis alles lapsekingades riik. "Tegemist on väga heade tavajalgpallurite ja futsali mängijatega. Kas meie fookus oli mujal või oli nii palju kära ümber, aga oma mängu ei suutnud me näidata."

Ehk siis teoorias ei oleks tohtinud Soomest meile väga vastast olla?
"Enne mängu rääkisime, et Soome ei löö meile ühtki väravat, aga lõi lausa kolm. Me ei suutnud oma mängu mängida, tundus, et rabistasime. Mõnikord oli tunne, nagu mängiks põlvede peal, jalad ei liikunud. Otseselt kõvasid treeninguid all polnud, ei teagi, mis juhtus."

Kuu aja pärast ootavad meid tähtsad Euroliiga B-divisjoni mängud. Mida tänane meie seisu kohta näitas?
"Nagu kõik viljapuud on alguses rohelised ja toored, nii ka meie. Hooaeg alles algas. Maikuus saime liiva peale, esimesed trennid oli kuskil 5 soojakraadiga. Peame kuu aega kõvasti vaeva nägema, et jaanipäevaks (ehk Belgradis toimuvaks Euroliiga etapiks - M.T.) valmis olla.

Meil oli täna ka ebatraditsiooniline koosseis. Üht puhast kaitsjat ei olnud, sest Indrek [Palm] oli haige. Kristian Marmor läheb operatsioonile, mängisime küljemängijate rotatsiooni. Oli näha, et see andis kvaliteedis tunda. Head rütmi polnud, vahetused läksid sassi."

Indrek Palm ei saanud täna tervislikel põhjustel meeskonda aidata, vaid pidi toimuvat kõrvalt jälgima. Foto: Alar Truu

Individuaalselt saab ja tuleb niikuinii juurde panna, aga mis koondise põhimure meeskondlikult on?
"Meil on üksjagu uusi mängijaid, kokkumäng pole selline nagu võiks. Sõprusmänge võiks rohkem olla. Eks on võimalik ka Eesti klubidega mänge kokku leppida, aga see pole see. Rahvuskoondisega on närvitase pisut teistsugune."

Kas suurema sammu edasi astumiseks tuleb ikkagi ära oodata 2018. aastal kerkivad rannajalgpallihallid, et saaks aasta läbi liival treenida?
"Loomulikult. Maikuus jopede ja võib-olla ka tossudega jooksmine pole päris see. Aastaringselt liival saaks kokku mängida ja õigeid liikumisi teha. Praegu käime Nõos liiva peal (vanasse võimlasse on liiv sisse veetud - M.T.) puute pärast, et tunnetus ära ei kaoks. Aga seal on piklik soolikas väljak, kuhu mahub pikkupidi kaks võrkpalliplatsi, kus saab footvolley't teha. Rannajalgpalli liikumisele see väga palju kaasa ei anna."