Eesti rannajalgpallikoondis saabus Soomega mängule jahi pardal.Foto: Alar Truu
Rannajalgpall
28. mai 2017, 18:48

GALERII | Jahiga matšile saabunud rannajalgpallikoondis ristis uue koduareeni sisse raske võiduga Soome üle

Eesti rannajalgpallikoondis pühitses täna oma uue kodu ehk Haven Kakumäe areeni sisse oodatust raskema 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) võiduga maavõistlusmängus Soome üle.

Hõlpsamat võitu võis oodata seetõttu, et liivavutt on teisel pool lahte alles lapsekingades. Kui Eestis on viimastel aastatel toimunud mängijate sihipärane spetsialiseerumine rannajalgpallile, siis soomlaste tänase koosseisu moodustasid enamjaolt head saalijalgpallurid, kel liivatehnika osas veel palju õppimist.

Ragnar Rumpi esimeste minutite tabav käärlöök pani Kakumäele kogunenud 200-300 inimest rõõmust rõkkama ning lõi Eesti peole soodsa pinnase. Paraku ei toiminud kodumeeskonna masinavärk täna õlitatult ning soomlastel lubati peagi viigistada.

Pidu ei tulnudki, sest sama stsenaarium - Eesti asub juhtima, aga Soome viigistab - kordus veel kaks korda. Mõlemad pallid uhas soomlaste võrku Erol Kigaste.

Eestile tõi lõppeks raske võidu esiväravavaht Markus Lukk, kelle kauglöögi vastu oli Soome ametivend võimetu. Põhjanaabrid asendasid viimastel minutitel väravavahi viienda väljakumängijaga, kuid lähemal oli Eesti viies kui Soome neljas tabamus.

Eesti tänane koosseis: Markus Lukk (VV), Marten Rimmel (VV), Priit Mäeorg, Leo Kuuse, Marko Truusalu, Ragnar Rump, Erol Kigaste, Kevin Sooalsute, Ervin Stüf, Sander Lepik, Roman Minlibajev ja Indrek Palm (haige, ei mänginud).

Praeguse seisuga teeb rannajalgpallikoondis järgmise etteaste 23.-25. juunil Belgradis toimuval Euroliiga B-divisjoni turniiril, kus vastasteks Norra, Tšehhi ja võõrustaja Serbia. Neliku parim pääseb augusti lõpus - septembri alguses Itaalias toimuvasse superfinaali, kus on võimalik püüda pääset A-divisjoni ehk 12 tugevaima sekka.

Niisamuti pääsevad kaheksa koondise osavõtul peetavasse superfinaali neljast teise koha omanikust kolm paremat. Seitsme B-divisjoni parimaga liitub üleminekuturniiriks A-divisjoni viimane.