Anett Kontaveit koos treener Glenn Schaapiga.Foto: Erakogu
Tennis
29. mai 2017, 14:03

ÕHTULEHT PARIISIS | Milliste hetkedega jäi Kontaveiti treener eriti rahule? (11)

Anett Kontaveit alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste esimeses mängus Monica Niculescu, kuid nägi päris tükk aega vastasega kurja vaeva. Kui ta aga rumeenlanna mängustiiliga harjus, jõudis lõpp lausa üllatavalt kiirelt kätte.

Treener Glenn Schaap jagas oma kohalt mängu ajal hoolealusele aeg-ajalt mõne õpetussõna. Juhendaja olek muutus pingevabaks alles teise seti kahe viimase geimi ajal. Kontaveit oli võitnud neli geimi järjest ning juhtis 7:5, 4:1. Seejärel tegi ta vastase servigeimis kahel korral esmalt hea tõrje ja järgmise löögi lõi kohe punktiks. Schaap tõstis käed kõrgele pea kohale ja plaksutas - "just nii tulebki mängida!" ütles tema kehakeel väljaku kaugemas otsas asunud hoolealusele.

Tolle geimi kolmanda punkti lahendas Kontaveit otse tõrjega ning ka neljanda võitis kiirelt, täpse löögiga väljakunurka. Nüüd oli Schaapil - kes ka nende punktide järel aplodeeris samamoodi - selge, et see mäng ei saa enam käest minna ning viimase, oma servigeimi, võitis Kontaveit taas punktigi loovutamata.

Kindlasti aitasid kõvasti kaasa ka Kontaveiti toetanud eestlastest fännid, keda oli väljaku ääres 30 ringis.