Surnud säga satub tihti Nashville Predatorsi hokimängu eel või ajal jääle.Foto: AFP / Scanpix
Jäähoki
31. mai 2017, 11:22

Miks NHLi klubi fännid järjepidevalt kalu jääle pilluvad?

Ookeanitaguse jäähokiliiga NHLi esimese finaalmängu järel on üheks suureks jututeemaks Nashville Predatorsi fänn Jacob Waddell (36), kes viskas teise perioodi lõpus jääle surnud säga. Pittsburghi politsei esitas talle selle hokimängu segamise ja avaliku korra rikkumise eest kriminaalsüüdistuse.

Aga Waddell pole kaugeltki mitte ainus ega esimene Predatorsi fänn, kes säga jääle lennutanud. Seda juhtub tihti. Mis selle veidra traditsiooni taga peitub? Kõige kummalisem, kui uskuda USA meediat, on see, et mitte keegi ei tea.

Säga on Nashville Predatorsi mängudel teema. Foto: Aaron Doster

Kala on küll Tennessee osariigi pealinnas Nashville'is populaarne toit, kuid konkreetselt sägaga ei seo linna miski. Veel vähem hokimeeskonda. Aga teadaolevalt lennutati esimene säga Predatorsi mängu eel või ajal jääle juba aastal 2003.  

Arvatakse, et Predatorsi fännid said inspiratsiooni Detroit Red Wingsi poolehoidjatelt, kes juba 1950ndatel alustasid kaheksajalgade mänguväljakule loopimist, ning tegid sellest oma versiooni. Ent erinevalt säga pildumisest oli Red Wingsi toetajatel ka idee: kaheksajala jäsemed sümboliseerisid Red Wingsi võidetud kaheksat Stanley karikat.

Säga on Nashville Predatorsi mängudel teema. Foto: Sean M. Haffey

Kriminaalsüüdistuse saanud Waddell kommenteeris oma tegu järgmisel päeval Nashville raadios: "Viskaja oli lihtsalt üks loll maakas, kel oli halb idee."