Anett Kontaveit.Foto: Stanislav Moškov
Tennis
31. mai 2017, 12:58

ÕHTULEHT PARIISIS | Prantsusmaa lahtiste erilehe üks kahest naiste mängude soovitusest on Kontaveit - Muguruza!

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel jagatakse Roland Garrosi kompleksis iga päev tasuta tuhandeid turniiri erilehti pealkirjaga "Le Quotidien". Selle ingliskeelne osa soovitab täna minna teiste seas vaatama mängu Anett Kontaveit - Garbine Muguruza.

Lehe ainsal ingliskeelsel küljel võetakse iga päev põhjalikuma vaatluse alla üks mees- ja üks naismängija, täna on need Novak Djokovic ja Svetlana Kuznetsova. Mõistagi on eelvaade ka Kuznetsova mängule Oceane Dodiniga.

Selle kõrvale jääb veerg pealkirjaga "Get a seat for...". Ning seal on kahe meeste mängu vahel välja toodud just Kontaveiti ja Muguruza heitlus. "Tiitli kaitsmise teekonnal esimeses ringis eksmeistri Francesca Schiavone vastu tõsise eksami teinud - ja selle linnutiivul läbinud - Muguruza seis ei lähe Kontaveiti vastu sugugi kergemaks, 21-aastane eestlane on tänavusel hooajal esile kerkinud. Muguruzale ei pea vastase ohtlikkust meelde tuletama, sest tallinlanna, endine noorteklassi tippmängija alistas ta kuu aega tagasi Stuttgartis. "Ta mängib agressiivselt, tuleb raske mäng," märkis valitsev meister, kes suutis oma avaringi matšis rahu säilitada. Ta vajab seda tänagi," seisab mängututvustuses.

Küll on selge, et mäng Kontaveit - Muguruza algab eilse esmase ajakava põhjal eeldatust veidi hiljem, sest hilisõhtul pandi peaväljakule üks mäng vahele. Seal mängivad praegu Venus Williams - Kurumi Nara (Williams just võitis esimese seti 5:3), kuid pärast seda lõpetatakse eile pooleli jäänud meeste kohtumine Jo-Wilfried Tsonga - Renzo Olivo. Olivo juhib settidega 2:1 ja neljandas setis 5:4. Ning seejärel astuvad platsile Kontaveit ja Muguruza.