Garbine Muguruza rõõmustab võidetud punkti üle.Foto: AFP / Scanpix
Tennis
31. mai 2017, 19:02

ÕHTULEHT PARIISIS | Kontaveiti alistanud õnnelik Muguruza: ütlesin endale, et ta tuli siia mind võitma, ma ei anna alla! (2)

Kui Anett Kontaveit oli pärast mängu Garbine Muguruzaga väga pettunud, siis hispaanlannast tiitlikaitsja säras nõnda, nagu olnuks tegemist mõne palju kaugema faasi, mitte teise ringi mänguga.

"Arvan, et nii mina olin veidi närvis kui ka tema alustas hästi," kommenteeris Muguruza kiiret kaotusseisu jäämist. "Ausalt, ta mängis hästi, kasutas oma võimalused ära. Ta mängis väga agressiivselt ja täpselt."

Muguruza lisas, et ootas niisugust mängu, sest Kontaveit on viimasel ajal mänginud hästi ja enesekindlalt. "Teadsin, et siin tulleb lahing. Teadsin, et teen hiljutise kaotuse tõttu siin mõne asja teisiti. Ja arvan, et tegin positiivses suunas teisiti. See tõi ka võidu.

Me mõlemad mängisime täna hästi, mängutase oli kõrge. Küsimus oli selles, kumb suudab seda taset kauem hoida. Ka teises setis 1:3 taga olles ei andnud ma alla. Ütlesin endale, et ta tuli mind siia võitma, ma ei anna alla! Jätkasin võitlemist ja suutsin pöörde tuua ning seejärel jätkasin samade asjade tegemist, need töötasid."

Kas Muguruza arvab, et Kontaveit võib juba lähitulevikus päris tippu jõuda? "Täna näitas ta, et jah. Ma ei tea, kuidas ta iga nädal mängima hakkab. Kuid minu on ta viimastes mängudes raskustesse pannud. Kui ta suudab seda taset hoida, on kõik võimalik," vastas maailma viies reket.