Taavi Tamm.Foto: Arno Saar
Rannajalgpall
1. juuni 2017, 15:28

Rannajalgpalli meistri esiväravavaht valusast eurokarikast: edasipääs olnuks Eesti rannajalgpallile väga kõva näitaja

Valitseva Eesti rannajalgpalli meistri FC ValiceCari esimene Euroopa klubide meistrite karikas (Beach Soccer Euro Winners Cup) lõppes väga valusal moel. Meeskonna esiväravavaht Taavi Tamm raporteeris Portugalist Nazarest, et eilne kaotus tegi veel hommikulgi haiget.

Nimelt kaotas ValiceCar eile õhtul otsustavas alagrupimängus 5:6 kohalikule satsile ACD O Sotaole, kes lõi võiduvärava vaid viis sekundit enne lõpuvilet. Allajäämine on seda kriipivam, et Eesti sats juhtis suurem osa mängust. Veel kuus minutit enne lõppu oli ValiceCar 5:3 eduseisus, mis lõpus juhtus?

"Ütleme nii, et eilsele mängule läksid kõik meie mehed väga motiveeritult ja hoidsid kokku nagu peabki üks meeskond hoidma," lausus Tamm Õhtulehele. "Õnnestus kiirelt minna juhtima ja vahepeal isegi 3:0, kuid nagu rannajalgpallis ikka, siis olukorrad võivad vahelduda ikka väga kiirelt.

Meie poolt kaitses paar sekundit magama jäämist ja karistati kohe ära. Muidugi vastastele oli suureks kasuks, et terve tribüün oli täis ja see oli neile kindlasti lisakäiguks, kuna nad olid Nazare kohalik meeskond. Neil oli ka Jaapani koondise üks põhi mehi Goto, kes tegi ka tegusid [hiljuti toimunud] maailmameistrivõistlustel. Aga kahjuks läks see mängu lõpp niipidi. Eks mehed olid kõik löödud pärast mängu, kuna edasipääs oli ikka väga-väga lähedal."

Taavi Tamm. Foto: Arno Saar

Tamm ise ei saanud enda kurvastuseks viimast mängu kahe kollase kaardi tõttu mängida. "Väga tahtnuks meeskonda sellisel hetkel aidata," ütles ta. 

Esmakordselt eurokarikale Eestit esindama pääsenud ValiceCar lõpetas turniiri võidu (7:3 vs Glömminge) ja kahe kaotusega (2:8 vs Artur Music; 5:6 vs Sotao). Tamme sõnul täideti Rootsi meistri alistamisega miinimumeesmärk. Turniiri koondhindeks paneb ta nelja. 

"Artur Musicuga mängisime enam-vähem ja viimases mängus oleksime peaaegu kodupublikult skalbi kätte saanud, aga viiest jäävad puudu vaid need mõned minutid viimase mängu lõpust."

Taavi Tamm Foto: MATI HIIS

Kui kõva saavutus pääs 16 sekka oleks olnud? "Ma arvan, et see edasipääs oleks olnud Eesti rannajalgpallile väga kõva näitaja, sest meeskonnad, kes seal vastu tulevad on ikka tippmeeskonnad maailmaklassi mängumeestega.

Näiteks loositi meie alagrupi vastane (Sotao - M.T.) kokku Bragaga, kus mängivad mitu aastat parimaks rannajalgpalluriks valitud Bruno Xavier ja peale tema veel neli Brasiilia põhimeest, kes tulid kaks nädalat tagasi maailmameistriteks. Finaalis alistati 6:0 Tahiti. Nende vastu mängida oleks juba kõigil väga-väga meeldiv ja muidugi kõva sõna. Aga eks loodame, et Eesti meeskonnal tekib veel tulevikus võimalusi Euro Winners Cup-il mängida ja ka endale alagrupist edasipääs lunastada."

Eesti rannajalgpalli meistrivõistlused algavad 17.-18. juunil, hooaja avaetapp toimub Kakumäel.