Henry Kõrvits alias Genka (vasakul) korvpalli vaatamas.Foto: Robin Roots
Korvpall
1. juuni 2017, 16:55

Kes on Genka arvates NBA finaali kõige intrigeerivam mängija?

Räppar Henry Kõrvits, artistinimega Genka, jälgib Eesti aja järgi ööl vastu reedet algavat korvpalliliiga NBA finaali suure huviga. Õhtuleht uuris Kõrvitsalt, kes võiks olla tiitlikaitsja Cleveland Cavaliersi ja Golden State Warriorsi heitluse kõige intrigeerivam isik.

"No ilmselt saab selleks taas Draymond Green (Warriors)  - ta on selline silent assassin. Ma arvan, et ta peamisi ülesandeid on LeBron Jamesil platsil olemine võimalikult ebamugavaks teha. Samas on tähelepanu ka Kevin Durantil, kellel on elu võimalus ja selliste võimetega mees juba seda võimalust lihtsalt käest ei lase," vastas Kõrvits.

Teatavasti on paljude poolt maailma parimaks skoorijaks peetaval Durantil endiselt NBA tiitel puudu ja see oli oluliseks põhjuseks, miks ta 2016. aastal Oklahoma City Thunderist Golden State'i siirdus.

Foto: Kevin Durantil ja Draymond Greenil on NBA finaalis tõestada nii mõndagi. (Steve Mitchell)

Kui valida tippkorvpallur, kes Kõrvitsale pisut vastumeelne on, siis on selleks Cavaliersi liider LeBron James. Miks nii?

"Spordi fännamine on ju selline huvitav ilming, kus inimesed valivad endale pooled – poolt ja vastu. Sageli pole valiku taga ühtegi argumenteeritavat põhjust, kui et “ma olen koguaeg nende poolt olnud” või “no ei ole sümpaatne meeskond” jne. LeBron on harukordne töömees, talent ja eeskuju. Mu jaoks liiga korralik ja paipoiss," selgitas ta. 

Suurem osa NBA huvilisi loodavad, et finaal tuleb põnev, sest see oleks hea vaheldus ühepoolsetele play-off seeriatele. Warriors pole kolme ringi peale kaotanud ühtegi matši ja Cavaliers on vääratanud ainult korra.

Kõrvits "peavoolu" arvamust sajaprotsendiliselt ei jaga. "Ma ei ütleks, et play-off nüüd väga igav ka oli. Aga loodan väga, et tuleb põnev finaal, ei julgegi kummagi peale panustada," sõnas ta.