Meistrite liiga festival Cardiffis.Foto: Kaarel Täll
Meistrite liiga
2. juuni 2017, 07:00

ÕHTULEHT CARDIFFIS | GALERII | Vutipidu kogub hoogu! Kas Bale’i kodulinnas võidab Ronaldo või Buffon?

1989. aastal sündis Cardiffis poiss, kellest hiljem sai mõneks ajaks maailma kõige kallim jalgpallur. Jutt käib loomulikult Gareth Bale’ist.

Laupäeval jõuab kätte päev, millest Bale vaevalt kunagi unistada oskas – tema koduklubi osaleb Meistrite liiga finaalis, mis omakorda toimub mehe enda kodulinnas.

Kogu loo muudab hapuks aga Bale’i vigastus. Viimati käis ta Madridi Reali eest väljakul 23. aprillil liigamängus Barcelona vastu, kuid pärast seda pole lihaseprobleemid meest platsile lasknud.

Walesi au ja uhkus kinnitas, et kui peatreener peaks teda väljakule usaldama, siis tema on igal juhul valmis Juventusele vastu astuma. Küll tunnistas Bale, et 90 minuti mees ta praegu ilmselt pole. Lisaks kiitis väravakütt ESPNiga suheldes Iscot, kes Bale’i varjust Reali üheks võtmemängijaks kerkis.

Kogu Wales loodab küll oma mehe imelisele paranemisele, kuid reaalsuses panustatakse Cardiffis matši reklaamides ikkagi kahele mängijale: Juventuse 39aastasele väravavahile Gianluigi Buffonile ja Reali 32aastasele ründetuusale Cristiano Ronaldole. Mõlemad tiimid kubisevad staaridest, kuid kõigi huulil on ikkagi nende kahe erinäolise jalgpalliguru nimed. 

Cardiffisse püsti pandud Meistrite liiga festivalil on kohal juuksurid, kes poistele (võimalik, et ka tüdrukutele) Ronaldo soenguid lõikavad. Sama mees ilutseb koos Buffoniga ka kõige suuremal seinamaalingul. Laupäeval selgub, kas peale jääb play-offide parim väravavaht või parim ründaja.