Martin Paasoja (palliga).Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
2. juuni 2017, 11:24

Universiaadi korvpallikoondise kandidaatide seas Paasoja, Olmre ja Tass

Eesti korvpallimeeskond osaleb tänavu kolmandat korda järjest suveuniversiaadil. 2013. aastal Kaasanis oldi seitsmendad ja 2015. aastal Gwangjus kaheksandad.

Koondisel on all sedavõrd soliidsed tulemused, et seekordsel alagruppide loosimisel paigutati Eesti teise tugevusgruppi koos Serbia, Leedu ja Kanadaga, vahendab Eesti Korvpalliliit.

Universiaadi korvpallikoondise 12 pallurit selguvad juulikuus allolevast valikust. Mängijate sünniaeg peab jääma vahemikku 1993-1999. Kes pääseb põhikoondise juurde, need langevad nimekirjast mõistagi välja. Eesti mängib universiaadil alagrupis koos USA, Rumeenia, Tšehhi, Argentina ja Araabia Ühendemiraatidega.

Koondist juhendab teist universiaadi järjest Indrek Visnapuu. Kahe aasta eest avanes just universiaadil Maik-Kalev Kotsar, kes sel hooajal saatis koos South-Carolina ülikooliga suuri tegusid korda USA üliõpilasliigas NCAA.

Visnapuu arvates on universiaadi taset alati raske hinnata, sest riigid on küll teada, aga kes koondistes täpselt mängivad, see selgub alles hiljem. "Äge, et saame Ameerika vastu mängida. Ükstapuha, kes seal koondises on, igaljuhul on nad tugevad. Sama jutt Argentiina kohta. Ikkagi Lõuna-Ameerika korvpalli lipulaev. Araabia Ühendemiraatide näol ka pisut eksootikat, ei kujuta ettegi, mis tasemel nemad mängivad. Rumeenia ja Tšehhi ei ole kõige kõlavamad nimed, aga tšehhide tugevust oleme ennegi tunda saanud," rääkis alagrupi vastaste kohta 41-aastane Visnapuu.

Peatreener ütles, et ettevalmistusega alustatakse 10. juulil. Universiaadi koondise eesmärk on treeneri hinnangul meeste koondise järelkasvu kindlustamine. "Need mängijad, kes tahavad tulevikus olla meeste koondises tegijad saavad universiaadilt heal tasemel mänge. Selline B-koondise variant."

"Tulemuse mõttes tahaks võimetele kohaselt esineda. Mingit kohta on raske pakkuda, paljuski sõltub see vastaste komplekteeritusest," rääkis Taipeisse sõitva koondise loots Visnapuu.

Universiaadikoondise kandidaadid (30):
Aleksander Kaaberma, Arnold Mitt, Carlos Jürgens, Ivalo Pajumets, Ivo-Van Tamm, Janari Jõesaar, Karl Johan Lips, Karl Robin Jürjens, Karl-Martin Kask, Kregor Hermet, Kristen Meister, Madis Soodla, Martin Jurtom, Martin Paasoja, Mihkel Kirves, Norman Käbin, Rain Koort, Rait-Riivo Laane, Reni Alvin Kuimet, Risto Puur, Ron Arnar Pehka, Sander Viilup, Siim Markus Post, Sten Olmre, Taavi Jurkatamm, Tormi Niits, Tõnis Peil, Oliver Metsalu, Matthias Tass, Heivo Parrol.