Luigi ja tema sõbrad loodavad, et pääsevad staadionile umbes 1000 naela eest. Foto: Erakogu
Meistrite liiga
3. juuni 2017, 14:12

ÕHTULEHT CARDIFFIS | MUST TURG! Itaalia fännid maksaks finaali pileti eest 1000 naela, kui vaid keegi oleks nõus müüma (1)

"Kõige kehvema istekohaga pileti eest olen nõus maksma 600 naela," ütleb Cardiffi rahvusstaadioni kõrval seisev Itaalia härra. Meistrite liiga finaalini Madridi Reali ja Torino Juventuse vahel on tol hetkel jäänud enam kui 24 tundi.

Neli sõpra on tulnud pika tee Cardiffisse jalgpalli vaatama, teadmata, kas nad üldse staadionile pääsevad. Meeste kodulinnaks on Milano, kuid kõik nad hoiavad pöialt Torino Juventusele.

Uurin kõige jutukamalt mehelt, kas ta on valmis öö otsa staadioni kõrval seisma ja head pakkumist ootama? "Si!" kõlab lühike vastus. "Võin ka rohkem maksta. Näiteks 800 naela. Tahan kõigepealt piletit näha, alles seejärel otsustan, kui palju olen valmis lauale käima! Mul on piisavalt raha taskus."

Nii mõnigi jalgpallihuviline on Cardiffisse reisnud teadmata, kas nad üldse staadionile jõuavad. Foto: Darren Staples

Küsin ühelt veidi vaiksemalt Itaalia härralt, kui palju tema on valmis krõbisevat letti laduma, et laupäeva õhtuks staadionile pääseda. "Luigi maksab! Usun, et üle 600 pole vaja. Kui piletit ei saa, siis sõidame lihtsalt tagasi Milanosse," ütleb ta.

Möödub umbes viis tundi ja satun uuesti staadionist mööda kõndima. Mehed seisavad endiselt sama koha peal, nägu nukram kui varem. "Oleme nõus ka 1000 naela maksma," ütlevad nad.

***

Principality staadion mahutab finaali ajal 66 000 pealtvaatajat. Paarkümmend tuhat pääset jagati välja UEFA sponsoritele, fännidele jäi 41 500 piletit, millest omakorda kummagi klubi poolehoidjatele eraldati 18 000 kohta. Seega nn tavamüügis läks loosi vaid 5500 piletit, mille hinnad jäid 60 ja 390 naela vahele.

Ilmselt läheb must turg iga mööduva tunniga üha rohkem kihama. Lihtne eBay otsing annab võimaluse osta pilet 2000 naela eest. Veel pole teada, kas Luigi ja tema sõbrad on nõus näiteks sellise summa välja käima? Ehk kohtume täna jälle.