Reinar Hallik.Foto: Aldo Luud
Korvpall
8. juuni 2017, 15:25

Reinar Hallik koondisega liitumisest: saan hommikuti juba oigamata püsti tõusta

Eesti korvpallikoondise kandidaatide sekka kuulub teiste seas ka Reinar Hallik, kes lõpetas kevadel profikorvpalluri karjääri. Koondise juhendajale Tiit Sokule antud jah-sõna sõltus eelkõige 33aastase viskekahuri tervisest.

"Vaatasin selle järgi, kuidas keha klubihooajast ära taastub. Praeguse seisuga saan hommikuti juba oigamata püsti. Olen saanud puhata, aga ma ei tea, kuidas uuesti korralikumalt treenima hakates keha vastu peab. Nüüd tuleb hakata liigutama, muidu ei saa. Vähemalt üritan endast maksimumi anda ja siis vaatame, kuhu see viib," rääkis Hallik Õhtulehele.

Asjaolu, et koondisesse lubasid tulla ka mitmed teised vanemad mängijad eesotsas Kristjan Kanguri, Janar Taltsi ja Gregor Arbetiga, Hallikut ei mõjutanud. "Muidugi on super, et nad kohal on, aga ma ei jälginud otseselt nende tegemisi. Ainus kriteerium oli minu tervis," selgitas ta.

Teatavasti käivitab Hallik Iisakul omanimelise korvpallikooli ja juba praegugi on ta projektiga päevad läbi rakkes. "Selle peale läheb ikka väga palju aega. Otsin sponsoreid ja juba järgmisel nädalal tuleb meil 40 osalejaga laager. Alguses läheb korvpallikooli peale eriti kõvasti energiat, sest asi on vaja käima lükata."

Hallik lisas, et laager tuleb igati esinduslik, sest lastele jagavad tarkusi Üllar Kerde, Jaanus Liivak, Rain Veideman ja korvpallifännist kettaheitja Gerd Kanter. "Gerd on minu ettevõtmisesse igati positiivselt suhtunud ja ta aitab mind väga hea meelega. Olen väga tänulik, et ta aega leiab. Kõige tähtsam, et lapsed saaksid laagrist hea emotsiooni."

Hallik rõhutas veelkord, et tipptasemel klubikorvpalli teda enam mängimas ei näe. "Mul pole lihtsalt selleks aega, korvpallikool neelab kogu energia. Profikarjäär sai kevadel Pärnus läbi," kinnitas korvpallisõprade lemmik.