Martin ReimFoto: Stanislav Moškov
Jalgpall
8. juuni 2017, 20:11

Martin Reim: teeme kõik selleks, et taga oleks ilus ümmargune null ja ees rohkem kui null (4)

Eesti jalgpallikoondis võõrustab homme õhtul Lillekülas MM-valiksarja raames Belgia rahvusmeeskonda. Kodumeeskonna peatreener Martin Reim avaldas mängueelsel pressikonverentsil lootust, et homne mänguplaan välistab 1:8 kordumise.

"Garanteerida mingit tulemust ei saa, aga teeme kõik selleks, et taga oleks ilus ümmargune null ja ees rohkem kui null," lausus Reim. "Kuidas õnnestub, seda näeb pärast mängu."

Reim lisas, et meie ründe- ja kaitsemäng peab homme olema paremini tasakaalus kui Brüsselis. Toona tunnistas peatreener pärast mängu, et valis liiga ulja taktika.

"Eelmises mängus tegime liialt palju taktikalisi valearvestusi. Me ei mänginud nii meeskondlikult kui viimastes mängudes oleme suutnud. Võtmeküsimus ongi tiimina tugev olla. Üks ühe vastu on meil kindlasti väga keeruline." 

Kas kõrge press on homme välistatud, et säästa jõudu ja hoida enda mängu kinnisemana?
„Ei ole välistatud.“

Kummale rohkem rõhku olete sel nädalal pannud, kas rünnakule või kaitsele?„Jällegi, teame oma tugevusi ja vastase omi. Lähtuvalt sellest peame olema suutelised korralikult oma väravat kaitsma. Eks see võib määrata mängu käiku väga palju, kui suudame kaua mängus püsida. Ainult kaitsega on seda kindlasti keeruline teha. Peame suutma rünnata.“

Tele2 pani välja neli Samsung S8 telefoni, iga löödud värava eest ühe. On see piisav number? (Naerab) "Arvan, et on.“

Mis mulje Sulle nädalaga on jätnud need mehed, kelle vorm oli laagri alguse küsimärgiga? „Kõik väljaarvatud Enar, kes nii terve ei ole, et mängus osaleda, on meil olemas ja mänguvorm treeningute põhjal on täiesti okei. Kindlasti on mul mingisugused eelistused, kes võivad paremas hoos olla. Aga üldiselt valikut on.“

Kas ja kui oluline info on, et Belgia mängis tšehhide vastu kahe ründajaga? „On Belgia puhul haruldane, et nad vähe teist tüüpi asetusega mängisid, aga suures pidlis see väga ei muuda. Oleme üritanud oma mängu üles ehitada nii, et sellest ei tekiks meil muutusi. Vajadusel peame valmis olema.

Kui oluline on Sinu jaoks fakt, et Mihkel Aksalu on viimase kolme Soome meistriliiga mänguga oma võrgus noppinud kümme, Marko Meerits aga ühe palli? "See annab kindlustunde, et kõik, mis võrku on pidanud minema, on juba sees. Puur on täis.“