Belglane Kevin De Bruyne on vaid kümme miljonit odavam kui ERM! Foto: Kai Pfaffenbach
Jalgpall
9. juuni 2017, 14:29

Mitu aastat pead tööd rügama, et endale Belgia vutikoondis osta? (2)

Täna õhtul Tallinnas palliv Belgia vutikoondis on hirmkallis! Staariparaadi turuväärtuseks on veebisaidi Transfermarkt.com andmetel 538,75 miljonit eurot. Hiiglaslikku summat pole mõtet sulatõena võtta, kuid meie vastaste tasemest annab see siiski suurepäraselt aimu.

538,75 miljonit eurot ehk üle poole miljardi euro on summa, mida tavainimesel on raske hoomata. Teeme asja puust ja punaseks. Aasta alguses oli Eesti keskmine kuupalk (neto) 925 eurot.

Kui mõnel keskmist palka teenival kodanikul kargaks pähe plaan luua jalgpalliklubi ning täita see praeguste Belgia koondislastega, siis 925 eurose sissetulekuga võtaks oivaline idee aega umbes 48 536 aastat. Seda siis juhul, kui inimese tavapärane elu püsiks ainult õhu ja armastuse peal ning kõik teenitud kopikad läheks vutimeeste soetamise fondi.

Megaprojekti Rail Balticu hinnaks on arvestatud 5,8 miljardit eurot! Belgia koondise turuväärtus on meid Euroopaga ühendava raudtee kõrval kökimöki. 538,75 miljoni euro eest saaks ehitada umbes 9% terastee trassist, mis tähendab, et Belgia esinduse ärimise korral saaks liiprid umbes Kehtnani maha panna. Vähe!

Juba kurikuulsaks saanud parvlaeva Leigeri eest tuli meremogulitele tasuda 22,8 miljonit eurot. Belgia koondise eest saaks igaveseks ajaks lahendada kõik Eesti veetranspordi probleemid – juurde saaks soetada 23 tuliuut alust!

Väinameres möllaks vilgas liiklus ning ükski inimhing ei peaks muretsema, kas jaanipäevaks pileteid on. Soovi korral võib lõkkepühal kas või lõputult edasi-tagasi mandri ja saarte vahel kruiisida.  

Leigereid saaks Belgia vutikoondise eest nagu muda! Foto: Küllike Rooväli

Mullu sügisel avatud Eesti Rahva Muuseumi (ERM) maksumuse teemadel kaikus kõvasti kära. Tartus Raadile meisterdatud ehitise lõpphinnaks kujunes veidi üle 75 miljoni eurot.

Belgia vutikoondise koguväärtuse eest saaks aga probleemideta veel seitse Eesti Rahva Muuseumit püsti panna. Eestisse kaheksa ERMi! Miks mitte? Kerkiks võimas kultuuritempel üle pooltesse maakondadesse.

ERM oli küll kallis, aga Belgia vutikoondise hinnast on ehitis mägede kaugusel. Foto: Aldo Luud

Üle 11 aasta tagasi avatud Kumu kergendas tengelpungi 47 miljoni euro võrra. Suur summa? Pole probleemi. Kui keegi Madalmaade mehed maha parseldaks, võiks saadava krõbiseva eest veel 11,5 kolossaalset kunstimuuseumit ehitada.

Kuna belglaste suurim staar Eden Hazard jääb mängust vigastuse tõttu eemale, on vastaste kallimaks mängumeheks Manchester City ründav poolkaitsja Kevin De Bruyne, kelle eeldatavaks väärtuseks on 65 miljonit eurot. Üle ühe Kumu ning peaaegu kolm Leigerit! Mehele järgnevad Evertoni ründetuus Romelu Lukaku (50 miljonit) ning Thibaut Courtois, Yannick Carrasco ja Radja Nainggolan (kõik 40 miljonit).

Eesti koondise kalleimaks palluriks on ootuspäraselt Liverpooli keskkaitsja Ragnar Klavan. Kokku on kodumaiste meeste väärtuseks 10,65 miljonit eurot ning meie koondise mängijate soetamiseks tuleks Eesti keskmise palgaga tööd rügada kõigest 959 aastat!

Ragnar Klavan (paremal) on Eesti koondislastest kalleim! Foto: Stanislav Moškov