Ragnar KlavanFoto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
10. juuni 2017, 01:11

Ragnar Klavan: kannatad ja kannatad veel rohkem, ega seal muud ei olnud

Terve teise poolaja vähemuses mänginud Eesti jalgpallikoondis kaotas koduse MM-valikmängu Belgiale 0:2. Kapten Ragnar Klavan sõnas, et mäng oli üks väga suur kannatus.

„Kannatad ja kannatad veel rohkem, ega seal muud ei olnud," lausus Klavan ajakirjanikele. "Eks taktikaliselt me ei läinud mängu alguses kohe avama, vaid hoidsime liinid koos, et aeg edasi läheks ja teisel poolajal saaks rohkem riske võtta. Kui Belgia vastu avad, siis tuleb kiirelt tuppa, nagu esimene mäng näitas. 

Kahjuks kaks situatsiooni 30 minuti kandis muutsid mängu käiku väga palju ning teisel poolajal pidem veel rohkem kannatama."

Avaväravast: "Mis bläkk? Kõik oleme inimesed, kõik eksime. Kui mängid tugeva Belgia vastu, siis pannakse sind rasketesse olukordadesse raskem kui tavaliselt. See on jalgpallis täiesti normaalne, et eksimused tulevad sisse. Aga punasest kaardist edasi oli väga raske midagi muuta.

Ainuke võimalus oligi teisel poolajal maksimaalselt hästi kaitsta ja viimasel kümnel minutil mingeid riske võtta. Paar poolikut võimalust oli, aga siis tuli 0:2 ja oligi õhtu läbi."

Hingestatud võitlusest: "See oli kohe kindlasti positiivne. Saan ka aru, et inimestel on raske seda näha, kui ründes väga palju ei toimu. Aga meeskonnasiseselt investeerimise kaitsesse väga palju, see oli väga super! Nende vastu ei ole kerge mängida, kui kuskilt midagi avad, siis karistavad kohe ära. Nende kvaliteet on väga hea."

Fännidest: "Tahakski fänne tänada, nad said mingitel hetkedel aru, et meil on tõesti raske. Siis tuli ka nende poolt toetus. Seda on hea kuulda ja näha, et rasketel hetkedel hoiame kokku. Kahjuks ei saa lubada, et kümnekesi hakkame Belgia vastu palli hoidma ja domineerima, see ei ole reaalsus."

Kas tänase põhjal võib öelda, et treenerid on leidnud taktika, mis toimib tippmeeskondade vastu? "Kindlasti on see formatsioon viiega kaitses andnud meile juurde kompaktsust ja kindlustunnet kaitses. Viimaste mängude põhjal on see [taktika] väga positiviine."

On see plaan, mis aitab teoreetiliselt tulevikus suuri lagunemisi vältida? "Kindlasti on see üks võimalus, aga tänapäeva maailmas asjad muutuvad. See on baas, mille pealt edasi liikuda. Võimalusi on teisigi. Tänapäeva jalgpall on hästi taktikaline. Edukas on see, kes suudab muutustega paremini kaasa minna."