Sergei Zenjov.Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
12. juuni 2017, 22:46

ÕL RIIAS | Eesti avavärava löönud Zenjov: äkki peaksingi pingilt tulema, siis läheb kõik hästi

Eesti jalgpallikoondis alistas Riias Skonto staadionil 3157 pealtvaataja ees toimunud maavõistlusmängus tulemusega 2:1 Läti esinduse. Sinisärkide viimane võit Läti üle pärines 2005. aastast, kui Andres Operi ja Maksim Smirnovi väravatest lahkuti platsilt samuti 2:1 triumfiga.

52. minutil Eesti avavärava löönud Sergei Zenjovile tegi võidupõua lõpp suurt rõõmu. "Loomulikult on mõnus tunne, sest seda võitu on meie rahvas juba kaua oodanud. Hea, et lõin värava ja tuli väravasööt ka, nii et täna läks kõik hästi," rääkis 77. minutil Ats Purje väravas olulist rolli etendanud Zenjov pärast kohtumist Eesti ajakirjanikele.

Zenjov sekkus mängu poolajapausi järel, kui vahetas välja Henri Anieri. "See oligi peatreener Martin Reimi mõte, et 45 minuti järel on nad natuke väsinud. Nagu kevadel Horvaatia vastu, tuli ka nüüd kõik väga hästi välja, kui ma vahetusest tulin. Äkki ongi nii õige," naeris koondise särgis tosina väravani jõudnud Zenjov.

Mäletatavasti oli Eesti avapoolaja järel 0:1 taga, kuigi pealelööke tehti Läti ühe kõrval koguni seitse. Teisel poolajal tõi ründav stiil ka edu. "Kontrollisime palli hästi, aga häid võimalusi esialgu ei tekkinud. Ootasime ja ootasime oma võimalust ja lõpuks see tuligi," lausus Zenjov.

Viimastel hooaegadel Aserbaidžaani klubi Gabala ridades mänginud Zenjov on taas vaba mees. "Raske öelda, mis saab. Usun, et saan ka ilma testiperioodita normaalsesse klubisse. Mul laps läheb lasteaeda ja tahaksin, et oleksime koos või siis võimalikult lähedal. Ma ei soovi, et läheksin kuskile kaugele ära," rääkis ta tulevikuplaanidest.