Hetk Markus Lukki vigastusest!Video: Eesti Rannajalgpalli Liit
Rannajalgpall
13. juuni 2017, 15:04

VIDEO | Liivale lebama jäänud rannakoondise väravavaht elas üle ehmatava vigastuse: osad lihased ei funktsioneeri siiani normaalselt (11)

Pühapäeval elas rannajalgpalliringkond üle jahmatuse. Kakumäel peetud karikavõistluste poolfinaalis BSC Peugeoti ning BSC Thunder/Häckeri vahel sai trauma liivakoondise väravavaht Markus Lukk.

Kuus minutit enne kohtumise lõppu aset leidnud vahejuhtumis maandus võistkonnakaaslane kogu oma keharaskusega Markuse kaelale ning puurivaht jäi liivale lebama. Umbes poole tunniga saabus kiirabi, kes viis mehe Mustamäe EMO-sse.

Vigastust oma silmaga tunnistanud pealtnägija tõdes Õhtulehele, et see oli kõigile paras šokk: „Ta oli selili maas ning ei saanud midagi teha, see võttis natuke kõhedaks.“

Markus Lukk jäi pikaks liivale pikali. Foto: Eesti Rannajalgpalli Liit

Lukk sõnas kaks päeva pärast õnnetust, et õnneks midagi väga kurba ei juhtunud – ametlikuks diagnoosiks kaela muljumine ning venitus.

"Sporditraumasid olen ma varemgi saanud, aga tavaliselt on nii, et kuhu löögi saad, sealt hakkab valutama,“ ütles Lukk. „Aga seal oli mul mure – tundsin, et vigastasin kaela, aga elektriline valu oli kaelas ning paremast õlast kuni randmeni välja. Nagu keegi oleks elektrit sisse lasknud, väga terav valu.“

Peugeot’ meeskond oli nähtust vapustatud ning otsustas seisul 2:4 hilisemalt karikavõitjaks tulnud vastastele loobumisvõidu anda. Lukk tõdes, et nad arutasid pärast tiimikaaslastega, kas reageeriti üle või mitte? Pigem mitte.

Saatuslik kokkupõrge. Foto: Eesti Rannajalgpalli Liit

"Mul oli ju vaja uuringuid teha,“ nentis mees, kellele ei ole ka ise võõras väravaid lüüa. „Muidu mõtleks praeguseni, et mis valesti on. Ei ole palju vaja, et midagi tõsist võiks juhtuda. Osad lihased ei funktsioneeri siiani normaalselt. Hetkeseisuga on kael kange ja parem õlalihas on tuim – kätt ei saa täitsa üles tõsta. Loodetavasti varsti see närvikahjustus taastub.“

Tuleval nädalal alustab Lukk rehabilitatsiooniga ning hetkel ei ole veel teada, millal ta plaaživuti väravapostide vahel taas lennelda saab. Tõenäoliselt ei saa mees koondist aidata jaanipäeva paiku Belgradis toimuval euroliiga avaetapil.