Kaarel Nurmsalu.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
13. juuni 2017, 19:11

KURB, AGA TÕSI: Kaarel Nurmsalu karjäär on taas läbi (7)

Kui kõik oleks hästi, treeniks suusahüppaja Kaarel Nurmsalu praegu jalalihaseid, et olümpiahooajaks elu parimasse vormi tõusta ja Pyeongchangist medal võtta. Selle asemel maitseb ta Tallinnas tavalise tööinimese leiba. Saite õigesti aru, Nurmsalu tippsportlase karjäär on 26aastaselt taas läbi.

„Otsuse tegin rangelt tervislikel põhjustel. Ju siis vanajumal andis märku, et aeg on spordiga lõpetada, tööd teha ja perega tegeleda. Keha ei pidanud näljutamisele vastu,“ tõdes jaanuaris suusahüpete karusselli naasnud mägikotkas. Vähemalt esialgu ei soovinud Nurmsalu tervisehäda tagamaid põhjalikumalt avada.

Karm, aga ainuvõimalik otsus hakkas Nurmsalu peas idanema aprilli keskel. „Plaan oli üsna selge, aga väikesed kõhklused veel olid. Ma ei hakanud seda ise suure kella külge panema, sest tegu pole asjaga, millega võiks uhkeldada,“ selgitas ta.

Et kevad on talispordis üsna surnud aeg, pole Nurmsalust viimase kaheksa nädala jooksul ilmunud ühtegi artiklit. Ka see kirjatükk oleks pidanud rääkima Tamsalust pärit suusahüppaja ettevalmistusest, treeningute ülesehitusest ja eelarve paikaloksumisest. Ühesõnaga, ei millestki põrutavast.

Kusjuures Nurmsalul olid vahendid olemas, et julgeid plaane ellu viima hakata. 2014. aastal jättis ta esimest korda tippspordiga hüvasti just rahanappuse tõttu. „Sel kevadel läks käiku justkui Murphy seadus – mul oli kõik olemas, mis varem oli puudu. Ainult poiss läks katki. Tervis on viimane asi, millega mängida.“

„Minu kõrval olid jätkuvalt kõik sponsorid, kes toetasid mind juba 2013. ja 2014. aastal. Juurde oleks tulnud väga huvitavaid projekte ja toetajaid. Lõpuks jäi isegi mulje, et eelarve oleks lõhki läinud ja me oleks saanud lubada midagi sellist, mida me polnud alguses plaani võtnud,“ ütles isa, venna ja soomlasest treeneri Topi Sarparantaga Team Karla loonud Nurmsalu.

Kui halva mängu juures head nägu teha, siis vähemalt oli Nurmsalul kohe täiskohaga töö varnast võtta – ta jätkab Ramirendi müügiosakonnas Tallinna ja Harjumaa klientidega.

Kas teine tagasitulek on välistatud? "Ära iial ütle iial, aga praeguse seisuga ei luba tervis mul tippsporti teha. Niisama amatöörina ei viitsi ka punnitada. Samas ma ei välista, et kui Eestisse tuleb näiteks kontinentaalkarika etapp, siis teen seal huvi pärast kaasa," vastas Nurmsalu.