Ringrajasõitja Anastassia Kovalenko kandideerib proovib kätt poliitikas. Foto: Jörgen Norkroos
Auto-Moto uudised
14. juuni 2017, 07:00

Ohhoo! Motoringrajasõitja Anastassia Kovalenko tuhiseb poliitikasse (32)

Nädalapäevad tagasi oma teise magistritöö kaitsnud Anastassia Kovalenko (25) kandideerib sügisel toimuvatel kohaliku omavalitsuse valimistel sotsiaaldemokraatlikus erakonnas.

„Ma saan ausalt öelda, et mulle on paljud erakonnad kirjutanud, eriti pärast „Hommik Anuga“ saadet,“ sõnas Kovalenko Õhtulehele. „Pärast seda, kui ma sain teise kõrghariduse kätte, on mul olnud palju valikuid – kas jätkata akadeemilises maailmas või erasektoris või teha midagi rahva jaoks?

Mulle on hästi lähedane vähemusaktsionäride teema ning sotsiaaldemokraadid seisavad nõrgemate eest. Minu otsus on täiesti isiklik, ma olen sõltumata ja valin ise tee, mida käia tahan. Inimese suurim väärtus on see, et ta ei sõltu kellestki teisest.“

Kovalenko sõnul ollakse Eesti poliitikas liialt minevikus kinni, kuigi pilgud peaks suunama hoopiski tuleviku poole.

„Tunnen, et Eesti poliitikas väga palju noori naisi ei ole,“ kostis Kovalenko. „Olen taasiseseisvunud riigiga sama vana ning poliitikasse peaks rohkem minuvanuste arvamust ja mõtlemist tooma.

Praegu istutakse vanades asjades kinni, kuigi peaks tulevikku vaatama ja tulevaste generatsioonide peale mõtlema. Mulle ei meeldi, et Eesti poliitikas on väga palju üksteise mustamist. Tehakse üksteist maha, aga edasi ei liiguta.“