Indrek SaarFoto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
15. juuni 2017, 13:51

Võrkpalli sõnasõda jätkub, Saare vastulause: eksitavate sõnumite levitamine jätkub (3)

Eesti võrkpallikoondise kodusest MM-valikturniirist ilma jätmise poleemika ei taha sugugi vaibuda. Kui täna hommikul tuli oma vastulausega välja volleliidu president Hanno Pevkur, siis ei jäänud ka riigipoolne avaldus tulemata. 

Avaldame kultuuriministri Indrek Saare sotsiaalmeediapostituse täies pikkuses 

Mul on väga kahju, et Reformierakond on ajanud sporditeema poliitiliseks kempluseks. Aga kui nad jätkuvad eksitavate sõnumite levitamist, tuleb neile paratamatult vastata.

Eile kirjutas Toomas Mattson FBs: „Piinlik näide sellest, kuidas mõned fanaatikud arvavad, et nemad on maailma keskpunkt. Üks praegu opositsioonis olev endine minister leidis koguni, et valitsus oleks pidanud erakorraliselt kogunema, et otsustada mingi võrkpalliturniiri rahalist toetamist. No mida veel! Kas me kujutame ette, et Saksa valitsus koguneks erakorraliselt, et arutada mingi võrkpalliturniiri küsimust? Või kas me kujutame ette, et nad isegi korraliselt peaks arutama mingi võrkpalliturniiri küsimust?“

Jürgen Ligi vastas talle: „Ärge nüüd üle pakkuge, võrkpall on olnud võrratu me pallimängude keskel. Aga ka minu käest poleks nad niimoodi raha saanud, selleks peab olema KuM eelarves eraldi rida, kust üritused raha saavad, aga neil on popimatele asjadele raha ära kulutatud. /…/“

Jürgen Ligi peaks endise rahandusministrina kindlasti teadma, et KUM-is ei ole sellist reserveelarvet. Rahvusvaheliste ürituste korraldamist toetatakse taotlusvoorust, kus selle aasta üritused otsustati esitatud taotluste põhjal eelmise aasta detsembris. Muuseas sai sealt toetust ka Eesti Võrkpalli Liit 2. ringi ja maailmaliiga etapi korraldamiseks Tallinnas. Lisaks kulutati seal Jürgen Ligi mõistes raha ära sellistele poppidele asjadele nagu orienteerumise MM, suusatamise MK ja triatloni Euroopa karikaetapi läbiviimine. (Jürgen, kas need on mõttetud kulutused?)

Jürgen ütleb sotsiaalmeedias selgelt, et sellist taotlust poleks ta rahuldanud. Veelkord: „Aga ka minu käest poleks nad niimoodi raha saanud /…/“. Ehk siis, kui Rahandusminister oleks olnud Jürgen Ligi ja Hanno Pevkuri juhitud liit oleks taotluse isegi õigeaegselt saatnud, poleks Jürgen seda toetanud. Uuel valitsusel oli olemas tahe, aga puudus Hanno tegevuse tõttu võimalus.