Liigume
16. juuni 2017, 12:00

BLOGI: varvassokkide ehk fivefingersite katsetus!

Kirjutan teile Vibramitest - noh need varvastega jalanõud.

Eelmises tossu postituses oli: "Palju kiidusõnu olin kuulnud Vibram Fivefingersite kohta Eesti naiste endise rekordiomaniku käest ja nägin ka rajal neid tema jalas. Meil oli diil, et kui tema rekordi üle jooksen saan injinji varvassokid endale, mida laenas ta mulle Euroopa meistrivõistluste ajal. Nii ma siis mõtlesin, et kui juba sokid on, siis võiks ju tossud ka muretseda ning avastada omal jalal. Seda enam, et sidumisvaeva pole ja kerged ning minu silma läbi tunduvad armsad. Nendest kirjutan kunagi täpsemalt, täna nad minuga igal juhul Tallinnast koju rändasid. Minul igatahes oli päris põnev selliseid imeasju jalga proovida." Täna siis panen täpsema jutu kirja.

Kuna soov katsetada oli suur, aga täishinda lihtsalt proovimise eest maksta kohe hoobilt ei julgenud, siis otsustasin kirjutada ja küsida hinnapakkumist Eesti neljandale spordiblogijale (2016 seis, tänaseks juba kolmandal kohal) ja rekordinaisele 24h jooksus. Sain väga kiiresti vastuse ja kutse ka jalanõude proovimisele. Kuna plaan Tallinnasse sõita oli juba õhus, siis sai enne loomaaeda see pisike, kuid meeldiva teenindusega poekene oma silmaga üle vaadatud. Proovisin mitut paari, kuid oranž värv ja mugavus köitsid mind kõige enam. Uued kirjud sokid ostsin samuti, sest paremaid spordisokke, minu jalakestele, pole ma leidnud.

Info kodulehelt:
"Varvassokkide eelised: Paljud inimesed uudistavad, miks varvassokkide disain peaks olema parem traditsiooniliste sokkide omast. Vastus on üllatavalt lihtne. Me lõime soki, mis on anatoomiliselt disainitud Sinu jalale ja viie-varba tasku disain võimaldab varvastel naturaalselt joonduda ja hoida harali, võimaldades suuremat stabiilsust ja rohkem mugavust. Kasutame ainult kõrgekvaliteedilist fiibrit, mis on vastupidav, kerge ja painduv, pakkudes parimat hingavust, mis tähendab seda, et jalad tunnevad ennast lahedamalt/mõnusamalt, kuivemalt ja mugavamalt. Meie eesmärgiks oli luua sokk, mis sobiks jalga naturaalselt, kaitseks villide eest ja oleks nii mugav, et Sa unustaksid nende olemasolu üldse ära. Ei pea imestama, miks paljud jalatsi brändid disainivad oma toodetele laiemaid varbataskuid – täita vajadus joosta ning sooritada tulemus vabal ning loomulikul viisil. Ole kindel, et sinu jooksujalatsid on paaris ühe meie varvassoki toodanguga, tagamaks parima võimaliku vahekihi sinu jala ning jalanõu vahel. Tunne erinevust™."

Asukohast: Fivefingers Maakri 19/21, esindus on suletud 10. ja 13-16 juuni! Kolime uuele suuremale ja mugavamale pinnale aadressil Juhkentali 15!

Otsustasin loomaaeda minekuks juba soetatud jalatsid varba otsa tõmmata ja katsetada liikumist. Õhtuks olid sääred mõnusa koormuse saanud, mida tavalise tossuga liikudes eriti sageli ei tunne. Lihased olid rohkem töös. Teenindaja soovitas samuti järk-järgult harjutada, mitte kohe uue asjaga hulluks minna ja meeletuid distantse läbida. 

Nüüd olen mõnda aega katsetanud ja tunnetan, et maastikul on nad tõesti väga head. Nagu sussid oleksid jalas, tunnetab maapinda, kuid külm jalgadel ei hakka. Asfaldil jooksuks on mulle veel harjumatud, kuid teeäärsetel ja kruusateedel igati mõnus kulgemiseks. Armas on vaadata kui võilill varvaste vahele kaunistuseks jääb.

Mul pole ühtegi villi tekkinud ega varvaste hõõrdumist esinenud, mis on väga suur pluss minu seisukohast. Sageli hõõruvad pisemad varbad teineteist katki peale pikemaid jooksutiire, kui seda ei juhtu, siis vill on enam kui kindel. Varvastel on neis jalatsites puhkemoment, sest ei teki kokkusurumist. Igal varbal on oma pesa ja jalg saab loomulikus olekus tatsuda. 

Põhjalikumat infot leiab siit: http://fivefingers.ee/. On nii informeerivaid postitusi, kui üldist infot toodete kohta miks? milleks?. Suhtumine klienti on vastutulelik ja positiivne.

Liigun ringi nagu elav reklaam. Mitu vanemat inimest Tartus on tänaval juurde astunud küsinud, et kust ma sain ja kas tõesti tehakse sellised jalatseid. Kahjuks hetkel Tartus kohal pole võimalik neid osta kuskilt, kuid tellimisvõimalus on kõigil olemas ja Tallinnas proovimas käia soovitan samuti. Minu külastuse ajal viibisid poes mitu vanemat soomlannat ja olid just vahetamas vanad ja kulunud vibramid uute vastu.

Enne ei tea, kui ise järele ei proovi. Isegi vabaks ajaks on oma mudelid olemas. Kes ei karda erineda ja leiab, et paljajalu on kasulik kõndida, siis võib julgelt ise katsetada. Mulle meeldivad näiteks need SIIN.

Siiralt ostuga rahul!

Loe ka teisi Karmeni postitusi http://jooksublogi.blogspot.com.ee/.