Kalevi meeskond Eesti meistritiitlit tähistamas.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
15. juuni 2017, 15:51

BC Kalev/Cramo taotleb Meistrite liiga põhiturniiri kohta

Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo on esitanud taotluse uuel hooajal Meistrite liiga põhiturniirile pääsemiseks.

Kas seda sarja korraldav rahvusvaheline alaliit FIBA Kalevile ka vastu tuleb, on iseküsimus. Hooajal 2016/17 esimest korda korraldatud Meistrite liigas osales põhiturniiril lõpuks 40 meeskonda. Järgmisel hooajal mängib põhiturniiril 32 tiimi, kellest 24 saab otsepääsme ja 8 tükki lisandub kvalifikatsioonist.

Et kvalifikatsioonis juhtuv on ettearvamatu, püüabki Kalev pääseda otse põhiturniirile. "Oleme liiga korraldajatega sel teemal ka otse suhelnud, kuid midagi konkreetset pole meile öeldud. Järgmise nädalaga peaks asi selgeks saama, sest liiga koosseis läheb lukku 23. juunil," rääkis Kalevi mänedžer Kaarel Sibul.

FIBA korraldatavate sarjade avaldused esitatakse korvpalliliidu kaudu. Alaliidu peasekretär Keio Kuhi meenutas, et aasta tagasi loobus Kalev nii FIBA kui ka korvpalliliidu palvel toonase kahe organisatsiooni (FIBA ja Euroliiga) sõjaseisukorra tingimustes Euroliiga korraldataval EuroCupil osalemisest. Nüüd on see oluline argument, mille abil taotletakse põhiturniiri kohta. Eesti klubireiting on madal, see põhiturniirile kohta ei anna.

Meistrite liiga teatas mõne päeva eest seitsme riigi meistrite järgmisel hooajal osalemise kohta. Need on Valgevene, Tšehhi, Taani, Hollandi, Poola, Rumeenia ja Küprose meistrid. Küll polnud lisatud, kas nad pääsevad põhitabelisse või kvalifikatsiooni.

Treenerite ja mängijate osas on Kalevil praegu veel vaikus. "Esmalt soovime paika saada peatreeneri," märkis Sibul. Ühe võimaliku stsenaariumina jätkub koostöö Alar Varrakuga.